Луцький забудовник просить нардепів зробити житло доступнішим

21 Лютого 2017, 16:15
1750

Генеральний директор ПрАТ "Луцький ДБК" Руслан Вайман просить нардепів підтримати законопроект 4550 "Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо фінансування доступного житла для учасників АТО).

Голосування за ухвалення законопроекту в 2-му читанні відбудеться у Верховній Раді 23 лютого. Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці Вайман закликав нардепа Ігоря Гузя посприяти у вирішенні цього питання, інформує видання «Конкурент».

Як сказано у пояснювальній записці, законопроектом пропонується визначити, що крім загального розміру державної підтримки – 30% від вартості житла, яке купують, передбачає змінність розміру державної підтримки залежно від категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки.

Також, однією з проблем, на розв'язання якої спрямований проект акту, є встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

У описі документа сказано, що Програма користувалася попитом серед населення, її підтримують забудовники і міська влада.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром