Лучанка розповіла, як в Україні зустрічають людей з-за кордону 

26 Березня 2020, 16:50
Лучанка розповіла, як в Україні зустрічають людей з-за кордону 3783
Лучанка розповіла, як в Україні зустрічають людей з-за кордону

Лучанка Юлія Книш, яка на днях прилетіла в Україну, розповіла, як відбувається процедура повернення людей, які прибувають з-за кордону. 

Допис дівчина опублікувала на своїй сторінці у фейсбук. Тест подаємо нижче без змін.

«Два місяці я була в Швеції, жила в Стокгольмі і досить часто контактувала з людьми. Додам, що в Швеції більше 2000 хворих. А тести там роблять навіть не для всіх, а лише для тяжко хворих.

Повернутись до Луцька я мала 8 квітня, але в зв’язку з короною і карантином, повернулась на 2 тижні раніше.

До порожнього аеропорта приїхала за дві години до вильоту. Величезна територія просто порожня, де-не-де шведські охоронці, прикордонники і працівники аеропорту. Плюс дві сотні українців. Реєстрації онлайн не було, тому ми в довжелезній черзі, де між людьми навіть близько не було метра і не на кожному маска з рукавицями, отримували свої квитки і здавали багаж.

Політ 2 години. При посадці всім поміняли температуру.

Тепер найцікавіше.

Перед паспортним контролем організували місце, поставили декілька столів і посадили медиків. Всі 189 осіб зайшли на територію Борисполя. Один з медиків каже, що зараз, якщо у вас є підозри, що ви могли контактувати з хворою людиною чи є якісь симптоми характерні для коронавірусу, залишіться і зробіть швидкий тест. Максимум 15 хвилин.

Люди послухали і плинули всі до паспортного контролю. Залишилось людей 20. Один чоловік підійшов до медика. Той питає, чи контактував він з хворими. Він не знає, працював, контактував з багатьма. (Нагадую про ситуацію з тестами, а отже й невиявленими випадками, в Швеції).

Запитав чи має якісь симптоми. В чоловіка лише трішки болить горло. Медик, склавши руки, махає головою в бік виходу і каже, що тобі це не потрібно.

Всі пасажири підписали документ про добровільну самоізоляцію. Ми були на висоті 4000 метрів і заповнювали папери. Чоловік переді мною питав у стюардеси, що він не хоче це підписувати, і що йому буде? Очевидно, підписати йому таки довелось, інакше б на територію Києва його просто не пустили б. Але, як ви думаєте, який відсоток того, що він дотримуватиметься самоізоляції?

Отож, що я хочу сказати: питання нашого життя – це 15 хвилин і відмова пройти тест, який насправді зайняв 3 хвилини.

Я справді не розумію, чому не можна робити ці тести всім приїжджим, адже саме з-за кордону вірус потрапив до нас. І чому самі люди не розуміють всю серйозність ситуації?», – обурилася дописувачка.

Читайте також: Карантин у Луцьку: чим зайнятися, не виходячи з дому

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром