Для сімей учасників АТО у Луцьку проводитимуть психологічні тренінги

21 Лютого 2017, 12:12
2179

У департаменті соціальної політики міської ради започатковано психологічні тренінги для сімей учасників АТО.

Заходи відбуваються в рамках виконання Комплексної програми підтримки військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців-лучан, інформує сайт Луцької міськради.

Програма передбачає:

надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, призваним на військову службу по мобілізації, членам їх сімей, а також сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців;

надання додаткових пільг у доповнення до передбачених законодавством;

надання військовослужбовцям, призваним на військову службу по мобілізації, членам їх сімей, а також сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців, комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг; забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров'я зазначених вище категорій громадян.

Також у рамках Програми у департаменті соціальної політики було створено відділ, який займається реабілітацією учасників АТО.

Директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш розповіла:

«Ми вивчали потреби сімей учасників АТО і зрозуміли, що не усі жінки вміють і знають, як спілкуватися з чоловіками, що повернулися з війни і перебувають у пригніченому емоційному стані. Не всі жінки витримують психологічне навантаження, і сім'ї розпадаються».

Спеціалісти департаменту соціальної політики спільно з фахівцями Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді започаткували комплексну роботу. Тобто, для дорослих відбуваються психологічні тренінги, а в той час їхні діти беруть участь у веселих майстер-класах з виготовлення іграшок. Заняття відбуваються у невимушеній сімейній атмосфері за чашкою чаю.

На волонтерських засадах психологічну допомогу дружинам учасників АТО надає психолог Олена Звєрєва. Заняття відбуваються у зручний для жінок, позаробочий час, з 18.00 години, а головне, що вони мають можливість взяти із собою дітей, які також змістовно проводять своє дозвілля.









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром