Головний поліцейський області пояснив, яку роль виконуватимуть карантинні пости

26 Березня 2020, 14:48
Головний поліцейський області пояснив, яку роль виконуватимуть карантинні пости 3948
Головний поліцейський області пояснив, яку роль виконуватимуть карантинні пости

Від 26 березня у Луцьку та на території області облаштовуватимуть карантинні пости.

Нагадаємо, відповідне рішення прийняли під час засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка 25 березня. Очільник ГУ національної поліції Волинської області Юрій Крошко розповів, яку роль виконуватимуть так звані карантинні пости.

«Це контрольно-пропускні пункти, які здійснюватимуть  контроль за дотриманням карантину мешканцями і гостями області. Ці пости не поставлені для того, щоб заборонити в’їзд приватного транспорту в Луцьк чи в область. Ці пости поставлені для того, щоб обмежити потік транспорту, потік людей, фізичну активність людей на вулицях міста, а також усієї області. Там несуть службу поліцейські, Нацгвардійці, медики і спільно із працівниками УДСНС в області», – розповів Крошко.

Основне завдання таке – перевіряти транспорт, дотримання карантинних вимог у ньому.

«У першу чергу, в нас в державі існує заборона на перевезення пасажирських перевезень: міжміських, міжобласних і внутрішньо обласних. Перевіримо, щоб не було регулярних перевезень. Якщо є перевезення людей власним автомобільним транспортом, то також це не мають бути перевезення більше 10 людей.  А також на цих постах будемо намагатися встановити можливі ознаки захворювання будь-якого, яке підпадає під симптоми COVID-19. Якщо такі ознаки будуть виявлені, то вже лікарі діятимуть згідно із своїми правилами і протоколами. А ми будемо їм допомагати, аби забезпечити їх діяльність на цьому посту. Так, ці пости будуть створювати деяку незручність мешканцям області, але на те вони і карантинні і обмежувальні заходи, щоб обмежити рух і обмежити діяльність людини. Направлені вони саме на безпеку життя та здоров’я людей», – резюмував головний поліцейський області. 

Читайте також: Про вірус, базар і наркотики: перше інтерв'ю нового очільника поліції Волині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром