Шахраїв з Луцька, які два роки підробляли документи, затримали в Одесі

21 Лютого 2017, 07:35
3269

Правоохоронці викрили групу шахраїв, яка протягом двох років підробляла посвідчення прокуратури, поліції, СБУ, бланки державних установ суворої звітності, довіреності та автомобільні техпаспорта.

Як повідомили в Генпрокуратурі, в масштабній операції з викриття злочинців брали участь як одеські, так і київські поліцейські, а також працівники Служби безпеки України та прокуратури, повідомляє видання «Думская».

Колектив підпільного «приватного сервісного центру» складався з 18 осіб – одесити і мешканці Луцька. На даний момент в різних регіонах України, в тому числі і в Одесі, затримані десять членів групи.

«Всього в спільній операції брало участь понад півсотні правоохоронців. Виробники фальшивих документів брали замовлення у приватних осіб на виробництво будь-яких документів, будь-якої складності. За два роки вони встигли зробити більше 1000 документів. 

1

Шахраї використовували електронні бази обліку МРЕВ, а також інших держслужб. Особливим попитом користувалися підроблені технічні паспорти на автомобілі. В результаті операції по Україні було вилучено 60 автомобілів-двійників з підробленими документами. Більшість з них числиться в розшуку за викраденнями за кордоном», – зазначив наш співрозмовник.

Відносно банди шахраїв відкритий ряд кримінальних проваджень по підробці документів.

Затримання прокоментувала прес-служба Нацполіціі.

Мережа працювала наступним чином. Поки одні приймали замовлення на виготовлення необхідної «продукції», інші незаконно втручалися в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, підшукували інформацію про автомобілі, щоб потім, використовуючи корупційні зв'язки в регіональних сервісних центрах, виготовити підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-двійники.

«Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже в половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ», – зазначив глава Нацполіціі України Сергій Князєв. 

Уточнено число вилучених «двійників» – 55. Також виявлені підроблені документи про реєстрацію, бланки, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для перебивання номерів агрегатів і вузлів та інші.


 

 

Коментарі
21 Лютого 2017, 12:34
Скількі ниточці не витись.а кінець настане.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024