Чим Луцьк може похвалитися перед гостями

17 Жовтня 2015, 18:00
2809

Відбулася підсумкова конференція в рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму».

На конференцію  завітали колеги по проекту з міста Замостя та Жежува, а також представники зоопарків з різних міст України - Рівного, Харкова, Києва, Черкас, Полтави, Вінниці, Одеси та Миколаєва.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв привітав присутніх та розповів, що надіється на подальшу співпрацю з польськими партнерами. А також заявив, що у Луцьку з'явилося місце, яке буде не соромно показати гостям.

«Я думаю, що це не останній проект, який ми реалізовуємо разом з польськими колегами, які вже стали для нас друзями. Хотів би також наголосити, що ключовою ідеєю проекту є транскордонний туризм.  Вважаємо, що він стане  подальшим джерелом наповнення міського бюджету», - зазначив Тарас Яковлєв.

Привітав гостей у Луцьку і міський голова Микола Романюк, який розповів, що незважаючи на чимало проблем, пов’язаних з виконанням проекту, його все-таки вдалося здійснити.

«Я не буду говорити про те, як складно було реалізувати проект, були внутрішні проблеми,  пов’язані з тендером,  аудитом,  які ми з честю пройшли.  Дякую представникам з Жешува та Замостя, які допомагали нам у роботі над цим проектом.  Саме Замость є ініціатором проекту і саме вони запросили наше місто взяти у ньому участь. Маю надію,  що наша співпраця буде продовжуватися і ми зробимо ще багато проектів», - розповів Микола Романюк.

Заступник Президента міста Замость Магдалена Доуган подякувала за запрошення до Луцька та привітала з успішним виконанням такого нелегкого проекту. Прислав привітальний лист і президент міста Жешува Тадеуш Ференц.

Старший експерт Спільного технічного секретаріату програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 у місті Львові Василь Хім’як зазначив, що наступна програма співробітництва має розпочатися у 2017 році і фінансування на неї збільшиться, тому від Луцька чекають нових ідей.

«Проект викликав у нас заздрість, бо зоопарку у Львові ми не маємо. Нагадаю, що основна мета програми - підвищення рівня життя по обидві сторони кордону.  Тож приємно, що симетрично реалізовуються проекти у містах-партнерах. Було складно, були проблеми,  але вдалося їх вирішити», - зазначив Василь Хім’як. 

На завершення директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко нагадала історію створення зоопарку. А керівник проекту з реконструкції Олександр Ковальський розповів про те, як він реалізовувася.

«Загальний фонд проекту 2,5 мільйони євро.  Для Луцька було передбачено найбільше коштів - 1 млн 520 тисяч євро. Під час реалізації здійснювалися певні доповнення та зміни, які ми запозичували у тому числі і у наших колег. Повінь у 2013 році змусила підняти рівень вольєрів, аби ситуація не повторилася. Ми зробили майже у два рази більше,  аніж планували», - зазначив Олександр Ковальський.

Проект буде продовжуватися до грудня, то ж у зоопарку сподіваються зробити ще кілька робіт по його оновленню. А у неділю, 18 жовтня, об 11:00 І зооусіх запрошують на презентацію території зоопарку. 

Коментарі
19 Жовтня 2015, 13:59
зоопарк дійсно став набагато привабливішим.спасибі міському голові за те що турбужється про благоустрій міста.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром