Луцька художниця презентувала «Грані»

17 Жовтня 2015, 17:30
4511

У галереї мистецтв «Арт-кафедра» художниця Маргарита Паламарчук представила неординарну виставку картин.

Вже після 17:00 години поціновувачі творчості мисткині мали можливість розглянути десять її витворів, почеплених на мольбертах. Жінка зібрала роботи з різних колекцій, що демонструють різні грані її творчої натури – пише Таблоїд Волині.

Маргарита Паламарчук радісно привітала усіх присутніх. За словами художниці, виставка зроблена нашвидкуруч, більшість картин навіть не підписана. Це зумовлено проблемами зі здоров’ям, які спіткали дівчину дещо раніше. Художниця не розкидалася словами. Але вона багато промовила своїми картинами.

«Виставка «Грані» – багатогранна. Вона відображає різні емоції, різні відблиски: теплі, радісні, похмурі», - прокоментувала назву виставки «Грані» Маргарита Паламарчук.


По центру розміщене полотно зовсім відмінне від інших картин. На ньому проглядається полум’я, під яким стоять невиразні постаті. За словами художниці, цей рисунок відображає період українського майдану Незалежності. Називається – «Серце воїна». Процес створення картини жінка характеризує так: «Щоб не дивитися події на майдані, тоді хотілося плакати, я просто поверталася спиною до телевізора і малювала свої враження». Робота над полотном тривала два дні.
Дві картини, подібні за розміром та формою, проте відмінні за барвистістю, художниця відносить до серії «Wonderland», в перекладі «країна мрій». «В голові є країна мрій, в яку хочеться зануритися. Це потаємний світ. Він не всім відомий, іноді це недосяжна мрія», – тлумачить зображення митець. Щоб пояснити розбіжність у яскравості забарвлення робіт, жінка навела аналогію з внутрішнім світом людини. Він іноді буває яскравий, як мрії, а інколи – таємничий і похмурий.
Серія картин «Енергія радості» вражає яскравими кольорами. Для створення кількох картин з цієї серії жінка використала незвичний матеріал – батарейки, які символізують, що в людини є внутрішній ресурс радості й енергії. «В кожної людини всередині є надзвичайна сила і потенціал, просто іноді вона про це не знає, – розповідає художниця. – Часто через стрес чи радість особа отримує друге дихання. Кожен повинен вірити у те, що має цю енергію, яку при необхідності завжди можна вивільнити».

А ще жінка для своїх робіт використовує скло, нитки та інші, здавалося б, не характерні для малярства матеріали: «Я люблю збирати всякий мотлох і з нього робити щось цікаве. Батарейки я клеїла з таким захватом і радістю, що, мабуть, просто забувалася про всі свої проблеми».
 Батарейки символізують, що в людини є внутрішній ресурс радості й енергії
Оригінальна картина «Суб’єктивізм», на якій зображена обезбарвлена людина, над якою розтікається безмежна райдуга кольорів. За словами Маргарити Паламарчук, ця робота символізує «безкінечний всесвіт у якому людина структуризує частини, збирає їх і розкладає по поличках. Кожен із великої кількості емоцій і фактів викладає свою мозаїку».
На виставці було продемонстроване полотно із дзеркалом посередині, прикріпленим художницею для того, «щоб кожен побачив у дзеркалі себе і свою світлу дорогу. І знав, що його майбутнє залежить тільки від нього».
Витвори Маргарити Паламарчук вражають незвичністю, зокрема картина з квадратним отвором під назвою «Медитація», яка символізує можливість заповнення будь-якої порожнечі; чи зображення «Непаралельні», оформлене за допомогою скла.
Художниця ввічливо запрошувала усіх пригоститися солодощами, соком та навіть вином, червоним й білим, за шведським столом, організованим власними зусиллями.








 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром