Поліцейські й активісти хочуть посилити боротьбу з нічною торгівлею алкоголем

20 Лютого 2017, 17:15
1466

Питання продажу алкоголю в заборонений час – одне з актуальних у нашому місті.

Сьогодні, 20 лютого, його обговорили на робочій нараді в УПП у м. Луцьку, інформує прес-служба патрульної поліції Луцька.

Майже кожної зміни патрульні поліцейські спільно з представниками департаменту муніципальної поліції та активістами Самооборони Волині виявляють продаж алкоголю в заборонений час, тобто з 22 до 8 години. Звісно, алкоголь продають ті торгові точки, які мають дозвіл на цілодобову роботу.

На жаль, патрульні можуть притягати правопорушників лише за адміністративними статтями. Потім складені протоколи направляються на розгляд адміністративної комісії при міській раді, однак її члени не завжди приймають позитивні рішення і не завжди накладають штрафи, які все одно є незначними.

Разом з тим, як зауважив на нараді активіст Олександр Ніколайчук, і правоохоронці, і самооборонівці мають повний реєстр порушників-закладів, де реалізовують алкоголь в заборонений час. Як карати тих, хто постійно порушує, – не знають. Хіба що ще більше контролювати і ще частіше робити контрольні закупки, зокрема, залучаючи неповнолітніх (адже штраф тоді для підприємця значно вищий). Звісно, для цього мають задіюватись усі відповідальні органи.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зазначила, що це теж прописують зараз в оновлених правилах благоустрою. «Ми хочемо задіяти механізм, коли підприємця позбавлятимуть ліцензії за систематичне порушення правил торгівлі», – каже вона.

Окрім того, посадовець озвучила ще кілька важливих проблем. Це, зокрема, продаж алкоголю в стометровій зоні від шкіл, адже є випадки, коли старшокласники купують собі слабоалкогольні напої. Друге – це продаж сурогату на ринках. І третє – це так звані «точки», де продають неякісний алкоголь.

Тож правоохоронці домовились обмінятись базами таких «точок» та спільно боротись з проблемою. Однак в даній ситуації осторонь не можуть стояти і самі громадяни, які проживають у місті.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром