Довести провину організатрів грального бізнесу дуже важко, – начальник луцької поліції

20 Лютого 2017, 14:57
1740

У Луцьку протягом грудня – лютого правоохоронці провели 27 обшуків у закладах, де, за попередніми даними, здійснюють незаконну ігрову діяльність.

Про це розповів керівник луцького відділу поліції Олег Кічук під час засідання комісії 20 лютого, повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

За його словами, у ході обшуків правоохоронці вилучили 195 системних блоків, 187 моніторів, телевізори, карти пам’яті та іншу техніку, із якою зараз працюють експерти. Проте вони лише дають висновок, чи встановлене там програмне забезпечення, яке дає можливість використовувати комп’ютери, як ігрове обладнання. Натомість довести, хто є організатором, та те, що він отримує прибуток – надзвичайно складно.

Кічук зауважив, що є й інші проблеми – після обшуків заклади нібито перестають працювати, а насправді за декілька днів переїжджають в інші місця. Також правоохоронці у разі відмови орендаря приміщення можуть здійснити обшуки лише після отримання ухвали слідчого судді. Власники техніки подають до суду та, згідно його рішень, отримують свою техніку назад.

Зрештою, протягом року у Луцьку нікого не притягнули до відповідальності за «гральний» бізнес, хоча в області, за словами Кічука, такі випадки є.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром