«Співпрацю з Підгайцями не можна оцінити в грошах», – заступник міського голови

20 Лютого 2017, 14:15
1761

«Регламентна» комісія Луцькради підтримала пропозицію щодо надання згоди на співпрацю із селом Підгайці. 

Про це йшлося 20 лютого під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, інформує видання «ВолиньPost». 

За словами заступника міського голови Сергія Григоренка, співпраця дає перспективу розвитку міста, яку не можна оцінити в грошах. Мовляв, раніше до складу міст входили села, як-от Вересневе, і це згодом давало можливості для розвитку міста, до прикладу, місце для побудови нових житлових масивів. 

За словами Григоренка, у Прилуцькому, із яким співпрацюватиме Луцьк, 120 гектарів для будівництва житла, куди зможуть долучитися й луцькі інвестори. Така ж ситуація з Підгайцями – співпраця і в перспективі об’єднання дасть можливість розширення площі міста, а також будівництва об’їзної дороги. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку інфраструктури, зведенню заправок та створенню логістичних центрів. 

«Так, ми мусимо якісь кошти дати, але Підгайцівска сільська рада є самодостатньою», – зауважив Григоренко. Тож тут йдеться про зведення ЦНАПу та фельдшерсько-акушерського пункту. Тут, за словами заступника мера, витрати будуть значно меншими, ніж у випадку із Прилуцьким. 

До слова, він розповів, що села зазвичай спочатку насторожено ставляться до можливості об’єднання, проте Прилуцьке вже звернулося до начальника обласного управління архітектури, аби їхній населений пункт передбачили у перспективному плані об’єднання. 

Члени «регламентної» комісії підтримали пропозицію рекомендувати співпрацю із Підгайцями, тож надалі рішення за сесією.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром