В першу чергу у Луцьку обіцяють завершити ремонт проспекту Волі

20 Лютого 2017, 14:00
1652

Депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич пропонує розробити графік проведення капітальних ремонтів вулиць та прибудинкових території міста, що дозволить владі впорядкувати конкретну ділянку роботи та взяти відповідальність за неї перед населенням на себе.

Про це Шляхтич сказав сьогодні, 20 лютого, під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Депутат розпочав з того, що, перш за все, потрібно розібратися із ремонтами прибудинкових території та вулиць міста, які не завершили у 2016 році. Відтак, у проекті прописати точні терміни виконання робіт, відхилення можливе лише не більше, ніж на 10 днів.

Член комісії Сергій Шкода підтримав такий варіант та зізнався, що був випадок, коли на його окрузі почали лише ремонтні роботи, розкопали і все. Роботи зупинилися. «Я на округ два місяці не міг з’явитися через це, бо не знав, що казати людям», – сказав Шкода.

Директор департаменту житлового-комунального господарства Юрій Крась зауважив, що для закриття ремонту вулиць та прибудинкових територій, які ще залишилися з 2016 року, потрібно 42 мільйони гривень. «Зараз на ремонт доріг маємо 17 мільйонів, сім із них піде на реконструкцію. Але, перш за все, завершуємо проспект Волі, як ми домовлялися ще з Миколою Романюком», – зауважив Крась.

І додав, що гарантувати певні терміни виконання робіт вкрай важко, тому у проекті варто прописати лише терміни ремонтів прибудинкових територій, адже департамент вимагає 5 років гарантій цієї роботи, а щодо ремонту вулиць, то це більше залежатиме від фінансування.

На це автор проекту Тарас Шляхтич сказав: «Я – за компроміс. Головне, щоб цю роботу почати, запустити цей процес, а там будемо її удосконалювати». У підсумку, члени комісії підтримали проект зі змінами: час початку та завершення ремонтних робіт на прибудинкових територіях обмежуватиметься не конкретними датами, а місяцями.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024