ТОП-5 гучних спецоперацій СБУ на Волині

25 Березня 2020, 19:01
ТОП-5 гучних спецоперацій СБУ на Волині 4996
ТОП-5 гучних спецоперацій СБУ на Волині

День Служби безпеки України – національне професійне свято, яке відзначають щороку 25 березня. Свято започаткував Президент України Леонід Кучма  2001 року указом до річниці прийняття закону Про Службу безпеки України від 25 березня 1992 року.

Служба безпеки України — це державний орган спеціального призначення, що має правоохоронні функції та забезпечує державну безпеку України. Крім свого основного завдання, служба також займається розвідкою та контррозвідкою, бореться з корупцією, тероризмом та організованою злочинністю, охороняє державні таємниці.

До дня Служби безпеки України Район.in.ua зібрав найгучніших спецоперацій волинських есбеушників  у 2020 році. 

На Волині СБУ викрила українського військового, який шпигував для Росії.

У березні на кордоні контррозвідка затримала російського агента, громадянина України, який намагався виїхати в Росію на зустріч зі своїм куратором. Пізніше стало відомо, що це колишній льотчик, який «зливав» дані про Луцький аеродром.

У Луцьку затримали колишнього співробітника МВС, який торгував фейковими посадами.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник пропонував своїм знайомим правоохоронцям працевлаштування в СБУ. Він, представляючись співробітником Служби, гарантував охочим оформлення на посаду у «хлібні» напрямки роботи.

На «Ягодині» затримали велику партію наркотичної сировини.

Оперативники спецслужби затримали у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» одного з кур’єрів наркоугруповання. Він намагався ввезти в Україну майже 500 пігулок зі вмістом псевдоефедрину, прихованих серед продуктів харчування, але його зупинили.

У Ківерцівському районі правоохоронці «накрили» підпільний цех з виготовлення антисептиків.

Служба безпеки України блокувала на Волині виготовлення контрафактних дезінфікуючих засобів у промислових масштабах. У межах операції правоохоронці затримали на виїзді з Луцька вантажівку, яка перевозила фальсифікат на суму понад 2 мільйони гривень, зокрема майже тонну контрафактної антисептичної продукції. Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 мільйона гривень та збував його.

На хабарі затримали керівника міжрегіонального управління Мін’юсту.

Керівник Західного міжрегіонального, який був куратором і Волинської області, за даними слідства, вимагав і щомісяця отримував від підпорядкованих керівників установ виконання покарань хабарі. Натомість він обіцяв не здійснювати перевірок стосовно дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та заходів контролю господарської діяльності вказаних підрозділів.

Читайте такожЩо змінить реформа Служби безпеки України

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром