Баскетбольний клуб з Луцька потрапив до ліги України

17 Жовтня 2015, 14:15
3408

«Волиньбаскет-WOG» представлятиме область в «Суперлізі Фаворит Спорт» і зійдеться на полі з київським «Динамо».

Про те, як баскетбольній команді з Луцька вдалося вийти до елітного дивізіону, нові придбання та очікування від участі в  Чемпіонаті Суперліги розповіли на прес-конференції  15 жовтня члени баскетбольної сім’ї: спортивний директор клубу Сергій Смітюх, головний тренер Дмитро Чайковський, асистент тренера Володимир Жоржій, а також новачки клубу – 24 річний Едуард Федчук та досвідчений Віктор Герасимчук 1981 року народження – пише Таблоїд Волині.
 
Головний тренер Дмитро Чайковський привітав луцьких вболівальників з офіційним відкриттям чемпіонату для волинського клубу, яке відбудеться в Києві, 17-го жовтня. Чоловік розповів про якісні підсилення складу команди, які, на його думку, допоможуть досягати хороших результатів у подальших змаганнях: корінного лучанина Едуарда Федчука, якого команда обрала капітаном; Віктора Герасимчука, котрий має допомогти як гравцям, так і тренерському складу своїм досвідом; задню лінію команди підсилили кандидат до національної збірної, 25 річний Микола Полюляк; колишній гравець суперлігової команди «Ферро» Іван Тимощук, 1991 року народження.
 
Новачками клубу «Волиньбаскет-WOG» стали також нападники Євген Коровяков, харизматичний і сміливий у грі; Денис Кошовець, який гарно себе зарекомендував в попередніх іграх; центровий Михайло Нейжмак, юний нападник Назар Кісільчук, захисник Юрій Шкондя. Окрім новачків, розповів головний тренер, в команді залишилися гравці з попередніх сезонів, а також вихованці клубу.
 
«Старий» новачок, лучанин Едуард Федчук висловив радість з того, що повернувся додому і зможе грати за свій улюблений домашній клуб. «В принципі, довго не буду говорити, а буду все показувати на майданчику», – впевнено й безкомпромісно завершив гравець.
 
 Віктор Герасимчук – ще один новачок луцької команди, досвідчений гравець. Позиція: нападник
Асистент головного тренера Володимир Жоржій привітав усіх з початком нового чемпіонату, який має велике значення для луцького баскетболу. Також висловив сподівання, що «Волиньбаскет-WOG» буде незручним суперником й тішитиме вболівальників своєю грою.
Спортивний директор клубу «Волиньбаскет-WOG» Сергій Смітюх розповів, що цього сезону перед командою не стоять якісь конкретні турнірні завдання, однак луцький клуб буде намагатися в кожному матчі виступати на максимум. «Основне наше завдання – брати очки в кожній грі. Якщо ми братимемо очки в конкретно кожній грі – звідси буде й результат, – запевнив спортивний директор. – Ми не будуємо плани на далеке майбутнє».

За словами Дмитра Чайковського для команди «Волиньбаскет-WOG» притаманна агресивна гра в захисті і в нападі. «Для того, щоб гарно захищатися, вважаю, у нас є гарний спеціаліст, Олександр Корець. В будь-якому випадку, обличчя команди – агресивний захист. Думаю, завдяки цьому нам буде легше грати й здобувати очки в нападі», – вважає головний тренер клубу. До слова, талісманом луцького баскетбольного клубу буде безстрашний лицар.
 
Сергій Смітюх додав, що волинська команда відрізняється від інших українських баскетбольних клубів методикою підготовки. Ця підготовка орієнтована на розвиток фізичних можливостей гравців. «Ми вибрали таку дорогу і її підтримуємо», – запевнив спортивний директор клубу.
 
На думку тренерів команди «Волиньбаскет-WOG», участь клубу в елітній українській лізі має виключно позитивне значення для Луцька. Посилення рівня волинського баскетболу, на думку Дмитра Чайковського, стимулюватиме юнаків починати займатися баскетболом. Молоді спортсмени з Луцька, перш ніж покинути рідне місто, будуть задумуватися, чи варто їм це робити. Адже Луцьку зможе дати їм перспективне місце роботи.  Сергій Смітюх впевнений, що мешканці Волині, які не бачили баскетболу серйозного рівня, тепер зможуть його побачити.




 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром