У Луцьку та районі реконструюють амбулаторії за кошти Світового банку

24 Березня 2020, 13:14
У Луцьку та районі реконструюють амбулаторії за кошти Світового банку 3638
У Луцьку та районі реконструюють амбулаторії за кошти Світового банку

У рамках субпроєкту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» у Луцькому районі реконструюють шість амбулаторій.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці «Зниження рівня захворюваності на системи кровообігу – Волинська ОДА».

У Луцькому районі впровадили шість проєктів реконструкції амбулаторій. Два об’єкти уже почали вводити в експлуатацію. Ще на двох роботи завершуються.

Переможцем одного з тендерів стало товариство з обмеженою відповідальністю «Шинака-Україна». Відповідно до підписаних документів, підрядник мав реконструювати приміщення Піддубцівського ФАПу під амбулаторію, реконструювати Центр ПМД №1 у Луцьку під амбулаторію, реконструювати будівлю Лаврівськох АЗПСМ.

Перші два приміщення уже готові. У Лаврові роботу зупинили через аварійний стан несучих конструкцій. Підрядник наразі погоджує вартість додаткових робіт.

Ще два об’єкти, відповідно до виграного тендеру, взялося реконструювати ПП «Інтеренергоінвест»: приміщення Зміїнецького ФАПу – під розміщення Зміїнецької амбулаторії та Чаруківську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Підрядник із поставленими завданнями впорався на 90%, проте під час робіт виявили окремі відхилення від проектних рішень та норм. Триває виправлення цих дефектів та відхилень. Сподіваємося, що найближчим часом об’єкти введуть в експлуатацію.

У Хорохорині, відповідно до підписаного договору NCB-W-6.1.1.4/6, роботи виконує ПП «Форест-Україна». З-поміж об’єктів, які підряднику треба реконструювати – приміщення місцевого фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Тут роботи призупинили зв’язку з відсутністю фінансування з держбюджету. Замовник – УКБ ОДА – впевнений, що за умови належного фінансування об’єкт буде завершено до серпня цього року.

Звичайно ж, на усіх об’єктах триває виправлення недоліків й оформляються виявлені додаткові роботи, однак для введення приміщень в експлуатацію необхідно здійснити остаточні розрахунки з підрядниками. Бо закупівлі офісних та медичних меблів, медичного обладнання та інструментарію уже проведені, й усе необхідне є на місцях.

Читайте такожМіж культурою і спортом: яка доля чекає на луцьку синагогу




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром