Лучанин «зливав» інформацію про місцевий аеродром російській розвідці

23 Березня 2020, 10:51
Лучанин «зливав» інформацію про місцевий аеродром російській розвідці 6116
Лучанин «зливав» інформацію про місцевий аеродром російській розвідці

У Луцьку агент російської розвідки «зливав» інформацію про Луцький аеродром, яку могли використати для бомбового удару.

Про це йдеться у сюжеті «ТСН».

На кордоні з Польщею у Волинській області СБУ затримало чоловіка, який намагався вивезти пакет даних про Луцький аеродром. Він не заперечував свою провину, а відразу зізнався, що мав доставити інформацію ворогу.

Авіабаза у Луцьку була занедбана з 2004 року. Коли розпочалася війна з Росією тут розмістили авіабригаду з окупованого Криму.

З вилучених документів ясно, що Росія готувала диверсію та бомбовий удар. У паперах детально розписаний маршрут для диверсійної групи, яка мала атакувати склад із боєприпасами, та позначки цілей із коментарями, якими зазвичай направляють бомбардувальників.

Речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук розповіла, що ці дані можна використати для терористичного акту на режимному об’єкті.

Затриманий – Віталій Синельников, льотчик, який служив у Луцьку до 2004 року, був одним із найкращих штурманів-бомбардувальників. Проте, у ході справи виявилося, що він завжди ненавидів країну, якій служив. Неодноразово він висловлював антиукраїнські заклики на різних форумах та в соцмережах.

Контррозвідка слідкувала за зловмисником від початку війни на Сході. Він створив цілу мережу інформаторів. Дехто з них стверджує, ніби не підозрював, що допомагає ворогу. Один такий інформатор Ілля Сметанін розповів, що Синельников ніколи не розпитував прямо, а добував інформацію непомітно.

Затриманий сподівається, що його обміняють на українських полонених. Аеродрому ж залишається позбутися вразливих місць, про які уже знає російська розвідка. Арешт агента навряд чи зірве диверсійні плани ворога.

Читайте також: Польща хоче продовжити заборону в’їзду іноземців до середини квітня

Коментарі
23 Березня 2020, 14:14
Розстріляти за законами воєнного часу путінського посіпаку
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром