Старе місто: через проблемну оренду руйнується пам’ятка 17 століття

16 Жовтня 2015, 16:10
2902

З орендою земельної ділянки на вулиці Кафедральній, 13 ніяк не можуть розібратися, в той час, як там вже протягом трьох років руйнується пам’ятка 17 століття.

Після археологічних досліджень на вулиці Кафедральній, 13 було виявлено підземелля, що датуються 17 століттям. Проте зараз ділянка знаходиться в оренді громадянки Марії Поцілуй та в суборенді ТзОВ «Луцькміськбуд».

Сьогодні, 16 жовтня, під час засідання комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту і туризму, вкотре підняли питання про те, щоб припинити оренду земельної ділянки через руйнацію археологічної пам’ятки.

Депутат Павло Данильчук повідомив, що перед сесією міськради ТзОВ «Луцькміськбуд» зареєстрував на ділянці нерухоме майно, а точніше незавершене будівництво. Відповідно міська рада не мала права відмінити дозвіл на оренду землі.

«Підозрюємо, що там ніякого будівництва житлово-офісного центру немає, а те, що воно тільки розпочате на 3% потрібно ще перевірити», – зауважив Павло Данильчук.

Громадянка Марія Поцілуй свою згоду на припинення оренди вже дала, тож процес затягується лише через суборендаря «Луцькміськбуд».

Проаналізувавши ситуацію, депутат міської ради Павло Данильчук запропонував провести перевірку ділянки разом із повноважною комісією, щоб виявити чи дійсно там розпочато будівництво.

Після відповідних звернень та перевірок, питання знову підніматимуть на сесії міської ради.

А поки проблему з орендою не можуть вирішити, археологічна пам’ятка на Кафедральній, 13 продовжує руйнуватися.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром