У березні АТОвці придбають перші квартири на умовах співфінасування

17 Лютого 2017, 16:30
1887

У Луцькраді розробили порядок придбання квартир у рамках міської програми за умовами співфінансування.

Про це на брифінгу розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев у п’ятницю, 17 лютого.

Він зауважив, що порядок співфінансування уже пройшов комісію та був обговорений з учасниками бойових дій, спілками і ветеранськими організаціями членів АТО.

Нагадаємо, що відповідно до програми, яку прийняла Луцька міська рада, учасник АТО, який перебуває на квартирній черзі, має змогу придбати помешкання на умовах співфінансування 50 на 50. У 2017 році з міського бюджету на цю програму виділили 8 мільйонів гривень.

«Є відповідний розрахунок, на яку площу претендує та чи інша сім’я. Та площа множиться на середню вартість квадратного метра у Волинській області і сума передбачається до сплати для учасника бойових дій», – зазначив Тарас Яковлев.

Після здійснених обрахунків, учасник АТО має відкрити розрахунковий рахунок в «Ощадбанку» і сплатити свою половину вартості за квартиру. Решту суми (50%) виплатить міський бюджет.

Тарас Яковлев зазначив, що на лютневому пленарному засіданні сесії міськради затвердять порядок придбання квартир. А вже з березня учасники бойових дій, які написали заяви, будуть купувати помешкання.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024