Лучанка розповіла, як намагається повернутися додому з Португалії

20 Березня 2020, 15:56
Лучанка розповіла, як намагається повернутися додому з Португалії 3188
Лучанка розповіла, як намагається повернутися додому з Португалії

Лучанка Яніна Мишківська розповіла, як поїхала в Португалію на відпочинок і нині намагається повернутися додому.

Про це вона поділилася в коментарі з Район.Луцьк 20 березня.

Яніна Мишківська – SMM-менеджерка Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». Два тижні тому, коли ситуація з коронавірусом і близько не нагадувала теперішню, вона купила недорогі квитки та поїхала на відпочинок. А потім Європа почала закривати кордони. Про це вона повідомила на фейсбуці.

За словами Яніни, спочатку вона ще сподівалася якось дістатися Австрії, а звідти потрапити додому. Проте, ситуація швидко змінювалася.

«Зверталися до посольства в Австрії. Вони оперативно відповіли, але попросили залишатися в Лісабоні. Консульство в Португалії просило зберігати спокій та чекати. Потім з'явилися неадекватно дорогі квитки й на електронку прийшов лист із Міністерства закордонних справ», – розповідає лучанка.

Такими електронними листами Україна повідомляла своїх громадян про спеціальний рейс Лісабон-Бориспіль авіакомпанії SkyUp Airlines. Виліт запланований на 10.00 22 березня і платити за нього люди змушені 250 євро, а не 100-150 як повідомляли офіційно раніше. 

«При цьому у нас були квитки назад, але МЗС радило не рипатися і чекати оцих спецрейсів. Тобто гроші від перевізника ми вернути не зможемо, і цей квиток потрібно  оплатити теж», – додає Яніна.

У телеграмі Міністерства закордонних справ зазначено, що і за трансфер з Борисполя потрібно буде платити додатково. При цьому лучанка розповіла, що вона відпочивала на островах і коли її рейс на материк скасували, а потім призначили новий, платити їй за це не довелося взагалі.

«Не так цю суму коштів шкода (хоча, насправді, шкода), скільки за нас всіх сумно», – зазначає дівчина у дописі на своїй фейсбук-сторінці.

Яніна Мишківська запевнила, що готова піти на домашній карантин після повернення, бо хвилюється за рідних. Але жодних пропозицій від влади поки не було.

Читайте також: Польща не каратиме українців, в яких завершується термін легального перебування в країні

Допис Яніни
Допис Яніни

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром