Чому на Театральному майдані не може бути підземного переходу

16 Жовтня 2015, 13:12
3052

Будівництво підземного переходу на Театральному майдані, який фактично має стати своєрідним підземним «базаром», може розрушити археологічну цінність міста.

Про потенційну загрозу «серцю міста» сьогодні, 16 жовтня, розповів краєзнавець Ігор Левчук під час засідання комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, молоді та спорту.

«Є концептуальна загроза Театральному майдану, адже ця площа – кладезь археології. Її історія починається з восьмого століття. Існує версія, що там є поховання, а в районі готелю «Україна» взагалі раніше могло бути чумне кладовище. Тож втулення на площу підземного базару і вбиральні недопустимо, попередньо не провівши археологічних досліджень», – повідомив Ігор Левчук.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв зазначив, що надати дозвіл для забудови Театрального майдану просив ТЦ «Магніт». За словами начальника управління, на площі планують збудувати підземний торговий центр з підземним переходом, а окрім того, виставковий зал, кафетерій та підземну вбиральню.

«Я не погоджуюся з такою забудовою, адже тоді біля драмтеатру буде завантажуватися транспорт, а у підземної вбиральні ми взагалі не знаємо, які будуть габарити. Окрім того, на період будівництва заїзд транспорту буде через сквер і територію готелю «Україна»», – зауважив Ярослав Матвіїв.

Проте Матвіїв також стверджує, що від громадськості ніяких заперечень щодо забудови не надходило, адже інформація про неї була розповсюджена і на сайті міської ради, і через ЦНАП та ЗМІ.

Архітектори міста також вважають ідею із забудовою недолугою, адже самі точно не розуміють, який вигляд це матиме в комплексі.

Від Міністерства культури заперечень щодо такого проекту немає. Правда, подавали ідею в міністерство із зазначеним підземним переходом та вбиральнею, а про торговий центр не йшлося.

Тож члени комісії вирішили, що перед тим, як приступити до будівельних робіт, потрібно передбачити, які збитки принесе місту забудова, провести археологічні дослідження та візуально побачити майбутні об’єкти в комплексі.

Коментарі
16 Жовтня 2015, 17:41
Опять дослидження,лет на десять.А в Ровно есть подземный переход,без дослиджень.............Сосите лапу дальше.
17 Жовтня 2015, 00:20
Спочатку кладемо новий, якісний, дорогий асфальт, а потім його зриваємо щоб вирити підземні переходи. Молодці!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром