Район Там-таму: зловили псевдоволонтера, - активіст

16 Червня 2015, 09:35
5761

У Луцьку затримали 15 червня поблизу Там-Таму чоловіка, якого назвали «псевдоволонтером». Він мав із собою посвідчення благодійного фонду «Люди сильні духом». Розповів, що приїхав із Жовкви, а наразі знімає квартиру в Ковелі. Про те, як інкасувати скриньку, він не знає і стверджує, що все передає старшому групи.

Як розповів активіст Сергій Абрам, з цього фонду вони вже затримали трьох волонтерів.

«Це вже третій із благодійного фонду «Люди сильні духом». Його помітив поблизу Там-Таму самооборонівець Дмитро Шум та викликав міліцію. Волонтер помітно нервував,  розповів, що передає скриньку старшому групи "волонтерів", який відвозить скриньки у Львів. До слова, старшим групи є уже відомий псевдоволонтер Піко Іван, якого неодноразово затримували наші небайдужі активісти. Куди кошти прямують після того, як він віддає скриньки старшому, хлопець не знав», - прокоментував ситуацію активіст у своєму Фейсбук.

«Хлопець запевняв, що дають на проїзд та харчування 50 гривень. Він часто розмовляв по телефону, очевидно, з людиною, яка працює у фонді.  Людина,  яка була по той бік слухавки,  давала вказівки, як йому поводитись далі», - пише він.

Наразі розглядається справа за статею 190 ККУ – шахрайство. Після розмови  зі слідчими його відпустили.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром