Як у Луцьку планують оновити Центральний парк

17 Лютого 2017, 01:30
1754

У рамках оновлення Центрального парку Луцька планують реконструкцію меліоративної системи та нову парковку. Також можуть прокласти доріжку до Луцького замку.

Про це розповів у інтерв’ю ВолиньPost заступник міського голови Юрій Моклиця.

За його словами, через обмежений бюджет не вдасться виконати всі роботи, які планували в рамках профільної програми. «Чесно кажучи, коли ми побачили бюджет розвитку цього року, ентузіазму стало трохи менше. Тому мусимо визначати пріоритети. Всі сподівання на березневу сесію та перевиконання бюджету. Якщо його не буде, то ми аби справилися із облаштуванням парковки на Глушець і меліоративною системою. Якщо ж бюджет дозволить, будемо облаштовувати доріжку на дамбі до Замку і додаткове освітлення», - розповідає посадовець.

«Зараз я ставлю головне завдання, щоб до травня у нас парк був чистий. Щоб не було хащів, кропиви. В межах дамби, крім «Пташиного гаю», все має бути чисте та рівне. Це не буде «англійський» газон, але це буде чиста, відкрита територія, комфортна для відпочинку. А меліоративні роботи ми передбачаємо аж на осінь, бо вони передбачають земляні роботи. Парк не буде в той час привабливий. Але це потрібно однозначно робити, щоб прибрати заболоченість. Друге - це паркова. Місця для паркування з боку центральної алеї ми збільшимо за рахунок вулиці Глушець. А до зоопарку паркова буде через дорогу біля церкви. Просто зробимо нормальний перехід, щоб люди залишали машини там і йшли в парк», - відзначає Моклиця.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром