Карантинне: у луцькому соборі – нові правила 

19 Березня 2020, 09:26
У луцькому соборі - нові правила 5620
У луцькому соборі - нові правила

У зв'язку з карантинними заходами у кафедральному соборі Святої Трійці відправи приведуть у відповідність із практичними настановами Священного Синоду та вимогами держави.

Згідно з благословінням митрополита Луцького і Волинського Михаїла, з 19 березня бути учасником Богослужіння в соборі можна, перебуваючи на площі на безпечній відстані один від одного та слухаючи трансляцію відправи. Про це повідомили на сайті Волинської єпарії ПЦУ/

Заходитимуть у собор лише для того, аби прийняти cповідь і одразу причастя, подати записку за здоров’я та за упокій, поставити свічку. Це буде організовано так, щоб у храмі завжди було до 10 осіб, які теж зберігатимуть дистанцію 2–3 метри один від одного.

За потреби на площі собору читатимуть так звану загальну сповідь. Після причастя слід спожити лише антидор (частинку просфори), не запиваючи.

«Нагадуємо, що кілька днів тому нами поширено пам’ятку щодо коронавірусу для священно- та церковнослужителів і парафіян. У ній, зокрема, зазначено: достатнім виявом шанування хреста, образів, мощей може бути поклін перед ними, без цілування. Те ж саме щодо особистих вітань та вияву пошани між священнослужителями і мирянами: досить лише вклонитися, без поцілунків, обіймів та рукостискань. Разом із тим звертаємо увагу, що соборні працівники ретельно й регулярно миють храм, провітрюють його, дезинфікують ікони, хрести тощо», – запевняють у соборі.

Сам розклад відправ у Свято-Троїцькому соборі не змінюється.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром