Косою зіграли рок: оркестр народних інструментів виступив у Луцьку

16 Лютого 2017, 16:32
4138

Єдиний в Україні професійний оркестр народних інструментів дав концерт 15 лютого у Волинському драмтеатрі. Творчий колектив показав, наскільки красиво і сучасно можуть звучати народні музичні інструменти.

Глядачі мали можливість почути хіти таких світових легенд, як The Beatles, Deep Purple, ABBA, Adele, Metallica, Depeche Mode, Pink Floyd, а також українських виконавців Океан Ельзи, Скрябіна та Воплі Відоплясова.

Цікаво, що усі композиції музиканти виконали активно пританцьовуючи, а часом і підспівуючи. Відчувалося, що артисти дуже трепетно ставляться до своїх музичних інструментів та обожнюють свою творчу справу.

Глядачі тепло підтримали виконання оркестром українських композицій. Впізнавані ноти пісні «911» гурту Океан Ельзи зірвали овації залу.

Нове звучання НАОНІ подарував і хіту Кузьми Скрябіна «Спи собі сама» та занурив у атмосферу суму та любові. У залі вимкнули світло, а глядачі запалили ліхтарики.

Звучав і вічний світовий хіт родом з України – «Щедрик».

Як музичний інструмент артисти змогли використати і звичайну металеву косу, якою, за словами музикантів, косять жито та пшеницю в Україні. Цим і неабияк здивували присутніх.

Загалом оркестр використав на сцені більше сорока народних інструментів.  Концерт, що тривав близько двох годин, завершився хітом Олега Скрипки «Весна», якого так уподобала публіка, що кликала «на біс».

Цікаво, що серед музикантів унікального оркестру є і випускниця Луцького музучилища. Це Наталія Собуцька, солістка та вокалістка. Грає на бандурі в складі НАОНІ з 1993 року.

1

1

1

1

1

1

1

1


1

1

1

1

1

2

1

1

1

2

1

1



1

2

Довідка

Національний оркестр народних інструментів України – провідний мистецький колектив України.

Оркестр побував на гастролях в усіх куточках країни і за її межами, брав участь у багатьох мистецьких фестивалях і святах. Його виступи викликають повагу до національного мистецтва України, її історії і культури.

З великим ентузіазмом і любов'ю оркестр популяризує народну пісню. Історія оркестру міцно пов'язана із творчістю видатних співаків України.

Основою концертних програм оркестру є народна інструментальна музика всіх регіонів України. В концертах часто звучать оригінальні ансамблі: сопілкарів, троїстих музик, бандуристів, дримбарів, виконавців на зозульках.

Про колектив зняли багато кінострічок, твори його записано на платівки, касети і компакт-диски. Яскрава самобутність, своєрідність виконавського стилю, заснованого на традиціях народного музикування, забезпечують колективу гідний успіх і визнання. Чистота інтонування, ансамблева злагодженість, яскравість відтінків і віртуозність дозволила піднести виконавську майстерність оркестру до світового професійного рівня.

Оркестром керує лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, народний артист України, професор Віктор Гуцал.

Текст, фото та відео: Богдан ЛІПИЧ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром