Волинську обласну лікарню переобладнають для боротьби з коронавірусом

18 Березня 2020, 17:41
Волинську обласну лікарню переобладнають для боротьби з коронавірусом 3001
Волинську обласну лікарню переобладнають для боротьби з коронавірусом

Волинську обласну клінічну лікарню повністю переобладнають для пацієнтів з коронавірусом та переведуть у режим карантину.

Про це розповіли на спільній нараді Ігоря Палиці, лікарів та місцевої влади у Волинській облраді 18 березня.

Таке рішення прийняли після детального порівняння можливостей найбільших лікарень Луцька. Волинська інфекційна лікарня у разі надзвичайної ситуації та збільшення кількості хворих не зможе забезпечити всіх належним доглядом. Тому прийняли рішення зробити Волинську обласну клінічну лікарню центром боротьби з коронавірусом в області.

Обласна лікарня наразі може надати 600 ліжок та 20 апаратів штучної вентиляції легень. Проте, цього вистачить тільки на початковому етапі. Головний лікар Олександр Дудар розповів, що лікарня має базове технічне забезпечення, але цього недостатньо.

«Основна проблема – відсутність засобів індивідуального захисту для медперсоналу. На обслуговування 600 ліжок потрібно більше 2 тисяч людей із персоналу. Також нам необхідні спеціалісти, які б навчили всіх працівників правильно одягати і знімати засоби захисту», – зазначив лікар.

Ігор Палиця закликав Ігора Ващенюка, начальника управління охорони здоров’я, та головних лікарів до понеділка розписати всі потреби лікарень. Обласну лікарню повністю переведуть у режим карантину, а всі ургентні випадки візьме на себе Луцька міська лікарня.

«Ідемо за песимістичним сценарієм – треба забезпечити всі 600 ліжок кисневими концентраторами та закупити додаткові апарати штучної вентиляції легень», – додав депутат.

У Волинській обласні лікарні планують розміщати тільки важких хворих. Пацієнтів із симптомами середньої тяжкості будуть направляти в інфекційні відділення районних лікарень.

Читайте також: У Луцьку стоматдопомогу надаватимуть в ургентному режимі

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024