Боротьба з діабетом: головні здобутки ГО «Інсулін» за 2019 рік

18 Березня 2020, 15:53
2835

«Район.Луцьк» продовжує серію матеріалів про те, чим займалися громадські організації міста протягом року. Ми аналізуємо публічні звіти та пропонуємо нашим читачам цифри і цікаві факти про роботу ГО.

Громадська організація «Об’єднання батьків дітей, хворих на цукровий діабет «Інсулін» діє у Луцьку більше шести років. Її створили чоловіки та жінки, діти яких залежні від ін’єкцій інсуліну. Від ефективності діяльності організації часто залежить здоров’я, а іноді навіть чиєсь життя.

Вже кілька років основними напрямками роботи ГО «Інсулін» є забезпечення хворих на цукровий діабет безкоштовними медикаментами через лікувальні заклади, безкоштовне обстеження і лікування у закладах охорони здоров’я, та обмін досвідом із іншими громадськими організаціями України.

Організація впроваджує комплексні програми допомоги хворим на цукровий діабет, здійснює громадський діяльності мед установ, контактує з владою та вносить пропозиції з питань, пов’язаних із цукровим діабетом.

Головним своїм завданням члени ГО визначають забезпечення необхідними дозами інсуліну своїх підопічних. Цим організація успішно займалася протягом 2019 року. Зокрема, за їх підрахунками, в області більше п’яти тисяч інсулінозалежних дорослих та 255 дітей.

Минулого року організація провела у Луцьку акцію «Разом попередимо цукровий діабет», де всім охочим вимірювали рівень глюкози та інформували про профілактику і попередження захворювання. Акція відбулася на Театральній площі 8 та 9 листопада. Під час заходу діагностику пройшли 800 осіб.

Читайте також: Мільйон та перевірений Ляшко: що зробила ГО «Сила правди» за 2019 рік

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром