Покупки онлайн та 6000 масок: як компанія Modern Eхро працює в умовах жорсткого карантину

18 Березня 2020, 13:15
2689

Генеральний директор Modern Eхро Group Петро  Пилипюк 17 березня розповів, у якому режимі  працює та яких заходів вживає одна із найбільших компаній країни в умовах карантину, упровадженого через загрозу коронавірусу. 

Ще до початку офіційного оголошення про карантин, компанія визначила напрямки, за якими працюватиме в цих умовах. Це забезпечення засобами особистої гігієни та безпеки,  мінімізація контактів та відповідні навчання для всього персоналу. 

«Найбільша цінність нашої компанії – це люди, які працюють тут,  та їхні сім‘ї. Питання бізнесу важливі, проте сьогодні на порядку денному життя людей», - наголосив генеральний директор.

У головному офісі та на виробництві компанії, що знаходиться в Луцьку, працює 2 200 осіб.

Ще до офіційного оголошення карантину Modern Eхро замовила 1000 медичних масок, понад 50 дезінфекторів. Станом на сьогодні місцевий волинський виробник шиє для компанії ще понад 6000 масок, які будуть складатися з восьми шарів марлі та легко стерилізуватися.

На підприємстві є професійна машина, яка має властивість нагріватися до певної температури, стерилізувати та прасувати маски.

Офісний персонал, а це понад 600 чоловік, працює дистанційно. Працівники виробництва працюють поки що на своїх робочих місцях на умовах, яких  вимагає карантин.

Приїжджаючи на роботу, здають свою маску і отримують нову. Увечері здають знову маску і отримують стерилізовану.

У обов’язковому порядку також контролюватимуть тих людей,  які з’являються на підприємстві. Кожен керівник створює групу  і за годину до виходу на роботу підлеглі зобов’язані відзвітувати про свою температуру. На роботі, крім того, контролюватимуть працівників вибірково при вході на підприємство. У випадку порушень, відповідатиме як працівник, так і керівник. Правила жорсткі і діятимуть для всіх без винятку. 

На особливий режим роботи переведена також і їдальня.  Тепер сюди не потрібно приходити. Їжу готують порційно і майстер зміни, який проводив замовлення на певну кількість осіб,  роздає його своїм підлеглим. 

У зоні потенційного ризику роздягальні. На сьогодні в компанії відпрацювали варіанти, коли там можна  знаходитись обмеженій кількості людей. Організовують зони для переодягання працівника безпосередньо біля робочого місця, аби звести контактування одне з одним до мінімуму.  

З перших днів оголошення карантину інженери з охорони праці  Modern Eхро проводять навчання на відкритому повітрі для груп, куди входить не більше 10 людей. Головні акценти:  як уберегтися від зараження коронавірусом, які наслідки можуть бути, як діяти при перших симптомах.  У компанії закликають ділитися цією інформацією зі своїми родинами.  

Щодо транспортування. Щоб мінімізувати ризики, в компанії діє правило «підвези колегу на роботу», якщо це стосується особистого транспортного засобу. Для тих, хто користується громадським транспортом, компанія уклала угоду з перевізником, який буде возити працівників компанії з роботи та на роботу. Вимога одна:  щоб під час транспортування люди обов’язково використовували індивідуальні засоби захисту, як-от маски, окуляри та рукавиці. Автобус також обов`язково оброблятимуть дезінфікуючими засобами перед початком поїздок та по завершенню.

Доставка товарів. Поштомат Freshbox, одна зі спільних з компанією Omnic  розробок Modern Eхро, знаходиться при вході до компанії. У нього закладена функція  зберігання продуктів харчування. Люди  можуть за допомогою додатку на телефоні замовити у ритейлера, з яким також укладена угода, продукти онлайн. Ритейлер фасує замовлення в окреме пакування. Автомобіль компанії забирає ці 200-300 замовлень і  по завершенню зміни люди забирають свої продукти. Для того, щоб це було зручно, компанія оплачує ці продукти раз на тиждень, а в кінці тижня, за заявою працівника, вартість вирахується із зарплати.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром