Мільйон та перевірений Ляшко: що зробила ГО «Сила правди» за 2019 рік

18 Березня 2020, 12:11
Команда «Сили правди» 2530
Команда «Сили правди»

«Район.Луцьк» розпочинає серію матеріалів про те, чим займалися громадські організації міста протягом року. Ми аналізуємо публічні звіти та пропонуємо нашим читачам цифри і цікаві факти про роботу ГО.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» – це об’єднання журналістів, які прагнуть справедливості та демократичного суспільства без корупції. Громадська організація виникла у 2017 році, і об’єднала в команді незалежних журналістів-розслідувачів.

Основними завданнями організації є проведення журналістських розслідувань та підготовка інших видів журналістських матеріалів. Також організація здійснює громадський контроль за роботою влади та місцевого самоврядування. «Сила правди» декларує підтримку правозахисного руху в Україні та у світі, а також працює над підвищенням медіа грамотності серед волинян.  Ще одним з аспектів діяльності організації є проведення різних тренінгів та семінарів, пов’язаних з медіа.

Минулий рік у «Силі правди» видався плідним на медійні проєкти. Результати також не змусили себе чекати. Зокрема, одним з головних здобутків року організація вважає суспільний резонанс та акції протесту після публікування матеріалів про одіозного суддю-хабарника Івана Підгорного. У результаті Вища кваліфікаційна комісія суддів пообіцяла врахувати інформацію про його протизаконні дії при оцінюванні.  

У цифрах здобутки ГО виглядають так:

37 аналітичних матеріалів

33 опубліковані розслідування

30 поданих оскаржень до контролюючих служб

4 подані судові позови.

У результаті оскаржень організація виграла 3 судові справи щодо доступу до публічної інформації. Також було призначено 11 перевірок НАЗК, ДАБІ, ДАСУ, УЗЕ, складено протокол про адмінпорушення і перевірено Ляшка. Також прокуратура скасувала розпорядження голови Волинської ОДА про виділення депутату землі у заказнику.

Фінансові надходженя організації за рік складають 1 314 441 гривню.

Витратили у 2019-му 1 354 148 гривень.

Читайте також: Навчання, фестивалі, форуми: головні здобутки «Волинського інституту права» у 2019-му

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром