«Ми ж не «Плейбой» пропонуємо передплатити»: «Луцький замок» рекомендують бюджетникам і школам

16 Лютого 2017, 11:56
3556

Газету «Луцький замок» пропонують передплатити школам та бюджетним установам, аби вони були в курсі міських подій і роботи міськради.

Про це заявив головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 15 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Депутатів, зокрема, цікавив процес роздержавлення комунальної газети. Зі слів головного редактора, газета поки не поспішає роздержавлюватися, мовляв, подивляться, як це вийде у «Волині-нової» та «Волинської газети». Щоправда, документи вже в Києві, а сам процес довготривалий.

45% надходжень газети – це кошти з бюджету міської ради. Причому, каже Віктор Трофимчук, їм вигідно працювати через бюджет, отримуючи гроші як на підтримку діяльності, аніж працювати по замовленню. Інакше доведеться ще сплачувати ПДВ. З 2010 року газеті міський бюджет виділяв по 390 тисяч гривень на рік. Тож, головний редактор вважає, що суму варто було б збільшити, хоча б на 100 тисяч гривень. Адже в газеті публікуються регуляторні акти, важливі рішення міськради, інформація від депутатів.

Тираж газети – 3 тисячі примірників. Коментуючи те, що газету виписують чимало бюджетних закладів, головний редактор каже, що це пропонують робити для того, аби працівники цих установ розуміли, що відбувається в місті.

«При всій моїй повазі, не кожен нинішній вчитель знає, хто саме міський голова. А так глянув, і знає, що в місті робиться. Ми не пропонуємо людям «Плейбой» передплатити, а газету про діяльність міськради», - пояснює він.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром