Пообіцяли заладнати аварії на мережах і ввімкнути воду й тепло

16 Жовтня 2015, 09:33
2534

«Луцьктепло» до кінця тижня завершить ремонт мережі у мікрорайонах.

Частина мешканців 33-го та 40-го мікрорайонів залишаються без теплопостачання і гарячої води. Причина такої ситуації криється у зношеності мереж, які не витримали навантаження, і стався порив. Через це було зупинено подачу теплоносія, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Нині на вулиці Кравчука в районі 15-го будинку тривають ремонтні роботи. Проблема й у тому, що порив стався на трубі діаметру 530 міліметрів, а вартість її дуже висока.

Міський голова Микола Романюк дав вказівку виділити ДКП «Луцьктепло» кошти з міського бюджету для закупівлі необхідних матеріалів. Як розповів головний інженер підприємства Володимир Біньковський, нині уже придбані необхідні труби і працівники підприємства працюють над заміною мережі. На жаль, через аварійну ситуацію мешканці Завокзального мікрорайону залишилися без тепла і гарячої води. Загалом тут буде прокладено 57 метрів нової мережі. Володимир Біньковський зазначив, що роботи планують завершити до кінця завтрашнього дня, максимум – суботи.

Також він зауважив, що нещодавно на цій вулиці за кілька метрів теж був порив, який ліквідували. Проте, на наступний день сталася нинішня аварійна ситуація.

Володимир Біньковський наголосив, що вони намагаються поступово переключати будинки на іншу мережу, аби забезпечити мешканців 33-го і 40-го мікрорайонів теплом.

Сьогодні запускають у роботу ще одну котельню на вулиці Конякіна, до якої тимчасово, до завершення ремонтних робіт, підключать приблизно 26 будинків.

Розповів головний інженер ДКП «Луцьктепло» й про те, що й в інших мікрорайонах міста є будинки, які нині не забезпечуються теплоносієм. Там теж трапилися аварійні ситуації і нині їх ліквідовують.

Володимир Біньковський зазначив, що у Луцьку 132 км теплових мереж, біля 80% з них знаходяться у ветхому стані і потребують ремонту. Планувалося замінити цьогоріч три кілометри мереж. Проте, з 20 травня ДКП «Луцьктепло» припинили постачання природного газу і відповідно підприємство не надавало послуг з гарячого водопостачання. Він зазначив, що відповідно ціле літо не було надходжень на рахунки. За ці кошти планували проводити ремонтні роботи на мережах.

«В серпні місяці міська рада виділила нам кошти, за які встигли відремонтувати аварійні ділянки. Працівники також змогли провести профілактичні роботи на котельнях та центральних теплових пунктах, а от з мережами ситуація - складна. Через це стаються аварійні ситуації», – додав Володимир Біньковський.

Коментарі
16 Жовтня 2015, 23:08
Романюк просто так обійянки не дає. видав вказівку виправити ситуацію- занчить все буде вирішено.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром