Волинським роботодавцям розповіли, як уберегти працівників від зараження на підприємстві

17 Березня 2020, 17:47
2924

У Луцьку роботодавці Волині обговорили, як уберегти працівників підприємств під час карантину.

Про це йшлося на позачерговому засіданні Об’єднання роботодавців Волині.

Як мінімізувати ризики у межах одного великого підприємства розповів генеральний директор «Modern-Expo» Петро Пилипюк. За його словами, там працює більше 2 тисяч людей. Ще до того, як в Україні почали вводити екстрені заходи, підприємство почало закупляти маски та додаткові засоби безпеки для своїх працівників.

«Для нас найбільша цінність – це наші працівники. Тому, коли все почалося, ми закупили 6 тисяч масок. Хоч вони і не захищають повністю, але все ж мінімізовують ризик зараження», – розповів представник компанії.

Також близько 600 офісних працівників перевели в режим віддаленої роботи. Для всіх інших постаралися максимально зменшити ризик зараження. Тобто, обмежили доступ до місць скупчення людей, таких як їдальня та роздягальня. Їдальня тепер готує їжу на виніс, яку забирає майстер і роздає працівникам на робочому місці. Там же можна переодягтися. Роздягальнею користуються тільки ті, кому через вид роботи потрібен душ.

Регулярно проводять навчання, на яких роз’яснюють, яких запобіжних заходів треба вживати, щоб уберегтися від зараження.

Щоб працівники не наражали себе на небезпеку, користуючись громадським транспортом, підприємство заключило договір із перевізником. Тепер автобус забирає людей по маршруту і відвозить на роботу. Без індивідуальних засобів захисту працівників у транспорт не пускають. Автобус регулярно дезінфікують.  

До роботодавців звернувся також начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

«На сьогодні ми знаємо, що корона вірус у 80% випадків, в основному у хворих молодого віку, проходить легко. Більшість працівників якраз входять у цю групу. Але давайте подумаємо про тих 20%, які можуть мати ускладнення. Це і старші працівники, і родичі. Тож ми маємо зробити все можливе, щоб убезпечити людей від зараження», – зазначив головний медик Волині.

Він запевнив, що система до протидії вірусу готова, а все інше залежить від відповідальності людей.

Петро Пилипюк, у свою чергу, запропонував Ігорю Ващенюку та іншим присутнім представникам обласної влади кооперуватися із підприємцями, щоб максимально ефективно вирішувати проблему. Пропозицію взяли до уваги.

Читайте такожСамі вдома: як залишати дітей під час карантину

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром