Баїв: у самогубствах школярок виявили слід «груп смерті»

15 Лютого 2017, 19:56
5717

Журналісти дослідили історію самогубства школярок Валі та Наталії з села Баїв.

Виявляється, одна з дівчат незадовго до смерті зізналася, що захопилася не зовсім звичайною книгою і була учасницею депресивних груп у соцмережах. А через кілька днів після самогубства хтось заходив з аканту Валі, причому пароль від її сторінки рідні так і не розшукали, - пише ІА Волинські Новини.

Про це йдеться у сюжеті проекту «Українські сенсації», де журналісти дослідили «групи смерті», які доводять дітей до самогубства.

Так, одним з факторів, які спонукають підлітків до суїциду, вважають автори сюжету, є книга російської 17-річної дівчини. Книгу, до слова, заборонили в Росії.

Заборонена в Росії, але доступна в Україні книга сколихнула і волинське село, - йдеться у сюжеті. Журналісти вважають, що 15-річна Валя і 14-річна Наталя з села Баїв стали жертвами цієї книги.

Нагадаємо, у 2015 році майже за місяць у селі Баїв Луцького району повісилося дві школярки. Правоохоронці вважали, що між цими самогубствами є зв’язок, оскільки дівчата були подругами. Одна з них, одинадцятикласниця, померла через повішення 31 жовтня, на Хелоувін, а друга, 14-річна дев'ятикласниця, - 24-го листопада. Дівчатка залишили передсмертні записки. Одинадцятикласниця, яка скоїла самогубство 31 жовтня, написала, що йде до свого батька, який помер кілька років тому. Своєю чергою, дев’ятикласниця у записці повідомила, що йде до подруги.

Сестра Валі, Юлія, розповідає, що незадовго до смерті дівчина зізналася, що захопилася цією книгою, а в інтернеті була учасницею депресивних підліткових груп. Через 23 дні її сестра Наталія теж пішла з життя.

Того фатального дня Наталя о 16 годині вийшла зі школи, дорогою додому купила солодощів, а за кілька годин її не стало – її знайшли повішеною у батьківській спальні.

Директор школи, де вчилися дівчата, звертає увагу на те, що смерті цих дівчат дуже подібні: і записки майже однакові, і вузли на петлях – ідентичні.

У сюжеті також йдеться, що паролі від Валиних сторінок у соцмережах не знайшли ні рідні, ні поліція, хоча передивилися всі блокноти і записники. А за кілька днів хтось заходив з її сторінки. Сестра припускає, що доступ до сторінки міг бути в того, хто підштовхнув дівчину до самогубства.

За фактом смерті працівники поліції відкрили дві кримінальні справи за статтею «убивство». Та в результаті обидві справи закрили. Деталі – у сюжеті з 25-ої хвилини відео.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром