Як уберегти дітей від хвороб під час карантину

17 Березня 2020, 13:32
Як уберегти дітей від хвороб під час карантину 2791
Як уберегти дітей від хвороб під час карантину

Лікарка Луцької дитячої поліклініки дала поради батькам як уберегти дітей під час карантину.

Про це йшлося у прямому ефірі програми «Тема дня» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Карантин припав на початок весни – період послабленого імунітету. Тому на часі зараз питання як зміцнити дитячий імунітет та вберегти не тільки від коронавірусу, а й від звичайного ГРВІ.

За словами Валентини Федчук, найефективніший спосіб – дотримуватися збалансованого харчування, слідкувати за гігієною та уникати контактів із хворими дітьми. Лікарка запевняє, що не потрібно давати дітям різні нібито профілактичні препарати, бо це може навіть зашкодити.

Також експертка розповіла і про прогулянки з дітьми.

«Дітей взагалі дуже тяжко втримати вдома. А якщо врахувати, що корона вірус – це все-таки більш крапельна інфекція, то гуляти на вулиці можна. Але, звичайно, потрібно дотримуватися деяких правил – не водити дитину на майданчики, уникати скупчень інших дітей. Це може бути звичайна прогулянка за руку недалеко від дому, щоб дитина подихала свіжим повітрям»,3 – зазначила Валентина Федчук.

Лікарка додала, що достатньо гуляти не більше години і не забувати провітрювати помешкання.

«Хочу підкреслити, що карантин – це не канікули. Тож наполегливо прошу батьків максимально обмежити контакт дітей з іншими дітьми, не пускати на спортивні та ігрові майданчики», – підсумувала завідувачка педіатричного відділення.

Читайте також: Як працює Луцька дитяча поліклініка під час карантину 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром