Скільки грошей витратить Луцьк на боротьбу з коронавірусом

16 Березня 2020, 18:25
Фото ілюстративне 4076
Фото ілюстративне

У міськраді передбачили гроші на придбання засобів захисту, медичного обладнання та премії лікарям.

Таке рішення прийняли під час позачергової сесії Луцької міської ради у понеділок, 16 березня.

Гроші спрямують на придбання обладнання та захисних матеріалів для запобігання поширення коронавірусу. Зокрема, 3,2 мільйона виділять міській клінічній лікарні на придбання чотирьох апаратів штучної вентиляції легень. 520 тисяч гривень спрямують цій лікарні на купівлю п'яти концентраторів кисню . Окрім того, 2,135 мільйона місто витратить на засоби дезінфекції, респіратори, захисні маски, експрес-тести, захисні костюми для медпрацівників та бактеріальні фільтри.

У зв'язку з цим зменшать видатки на капітальний ремонт амбулаторії на Привокзальній, 13 на 2,5 мільйона, а також витратять на 3,36 мільйона гривень менше на ремонт доріг. Окрім того, мільйон гривень виділять з резервного фонду для преміювання працівників медичних закладів.

Депутати також надали повноваження виконавчому комітету розпоряджатися коштами в об'ємі десяти мільйонів на подолання епідемії, забравши необхідність прицьому скликати сесію міської ради. У випадку, якщо місто потребуватиме більше грошей на боротьбу з коронавірусом, можна буде задіяти резервний фонд, який сьогодні має 11 мільйонів гривень. 

Читайте також: Перший інфікований коронавірусом українець одужує

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром