Атовці самі обиратимуть собі житло

15 Лютого 2017, 11:27
1771 Джерело: profspilka.kiev.ua

Відповідно до нової схеми співфінансування покупки житла для учасників АТО, бажаючі самі обиратимуть житло, і після внесення власної частки коштів профільний департамент додаватиме потрібну суму.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомляє ІА Волинські новини.

Директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова повідомила, що у програму співфінансування покупки житла для учасників АТО хочуть внести зміни. Пропонують наступну схему: спочатку бажаючий обзавестись «квадратами» буде вносити половину вартості житла на власний рахунок «Ощадбанку», після чого департамент соціальної політики додаватиме до цієї суми ще 25% чи 50% від вартості.

«Відтак, особа сама вибиратиме купуватиме і собі житло. Після цього передаватиме документи в департамент соцполітики», - зазначила Лілія Єлова.

Нагадаємо, з 2017 року в Луцьку діє програма співфінансування придбання житла для учасників АТО. За станом на 1 вересня на квартирному обліку перебуває 193 родини учасників бойових дій. Учасників програми проситимуть відмовитися від забезпечення земельною ділянкою на пільгових умовах у Луцьку, а також знятися з пільгової квартирної черги.

Попередньо є можливість співфінансувати купівлю до 60 квартир для учасників бойових дій на рік. Програмою, до слова, не зможуть скористатися працівники МВС та інших силових структур, кадрові офіцери ЗСУ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром