Коридорами пологового будинку: що допомагає матерям народжувати

15 Жовтня 2015, 13:37
6106

На проведення ремонтних робіт у пологовому будинку з міського бюджету витратили 1 мільйон 255 тисяч гривень і 360 тисяч гривень на закупівлю сучасного медичного обладнання.

Луцький пологовий будинок щороку приймає не лише місцевих породіль, а й з області і навіть з інших областей України. Тож для покращення об’єму та якості надання медичної допомоги із бюджету розвитку міста в рамках програми «Поліпшення репродуктивного здоров’я населення міста до 2015 року» Луцькому клінічному пологовоговому будинку було виділено 360 тисяч гривень на закупівлю нової апаратури. Тепер для огляду майбутніх матерів використовують колькоскоп МК-200 з відеосистемою вартістю 81,4 тисячі гривень та фетальний монітор, який придбали за 34,6 тисячі гривень. До кінця 2015 року планують також закупити апарат штучної вентиляції легень.

Окрім того, над приміщенням жіночої консультації облаштували дах та зробили ремонт перехідної галереї. Проте деякі частини пологового будинку ще потребують ремонтних робіт та нового обладнання.

За словами міського голови Миколи Романюка, який прийшов подивитися на оновлення в лікарні, ще потрібно відремонтувати сходові клітки та закупити апаратуру.

«Луцький пологовий будинок можна назвати навіть міжобласним, адже приїжджають до нас народжувати і з Рівного, і зі Львова. Поки що скарг не було», – зауважив Микола Романюк.

Головний лікар Михайло Токарчук впевнений, що імідж Луцького клінічного пологового будинку доволі хороший, а нова апаратура тільки підвищує його рівень.

«У нас в пологовому будинку і зараз є потрібні апарати, проте нове обладнання має більшу ефективність та сприяє кращій якості обслуговування», – розповів Михайло Токарчук.

З вигляду нові апарати хоч і не масштабні та, як запевняє начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, вони дуже допомагають у плані діагностики, вчасного виявлення захворювань та їх лікування.

















Коментарі
15 Жовтня 2015, 20:02
приємно, що меру не байдуже майбуднє міста. і ще більше радує, що міським бюджетом передбачено витрати на покращення умов таких закладів. це ще раз доказує, що Романюк дбає про жителів свого міста
16 Жовтня 2015, 17:22
Частіше були би выбори, тоді білше робили для міста
18 Жовтня 2015, 01:35
а де бахіли у гостей?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром