У міськраді розповіли, як буде використовуватись стара бруківка

14 Лютого 2017, 13:37
2470

Скільки коштів витратили з міського бюджету на реконструкцію вулиці Лесі Українки, як використають стару бруківку та наскільки довговічними будуть виконані роботи, з’ясовували у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 14 лютого, повідомляє видання «Волинські новини».

Як повідомив заступник директора департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк, торік профінансували 5,8 мільйона гривень на роботи на вулиці Лесі Українки відповідно до укладених договорів. Об’єкт ще не здали в експлуатацію, оскільки навесні планують висаджувати кущі.

Голова комісії Павло Данильчук запитав, чи різняться гарантійні терміни для різних видів робіт. Посадовець повідомив, що для щебенево-мастикового асфальтобетону гарантія становить 7 років, на шляхопроводах – 10 років, вулиці, покриті звичайним асфальтом – 5 років. Бруківка, яку поклали в рамках реконструкції відрізку вулиці Лесі Українки торік, має гарантію 7 років. Аналогічний гарантійний термін має бруківка, покладена в Старому місті. Депутат Сергій Була піддав сумніву таку довговічність бруківки, зауваживши, що вона пориста та має низьку якість.

Щодо використання трилінки та старої плитки з вулиці Лесі Українки, Микола Осіюк повідомив, що її використають для облаштування пішохідних доріжок на вулиці Кравчука. Вже є досвід використання старої плитки для викладення доріжок у сквері за будівлею РАЦСу. Своєю чергою, Павло Данильчук просив використовувати трилінку не в спальних районах, а в історичній частині міста. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що так і планують робити, зокрема йдеться про облаштування з’їздів на вулиці Пушкіна у центрі міста.

Як ми раніше повідомляли, один з членів комісії – Олександр Кравченко – підняв питання розкрадання бруківки з проспекту Волі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром