Студенти СНУ навчатимуться дистанційно

12 Березня 2020, 14:29
Студенти СНУ навчатимуться дистанційно 3663
Студенти СНУ навчатимуться дистанційно

З 12 березня до 3 квітня у Східноєвропейському національному університеті відмінили аудиторні заняття у зв'язку з карантином. 

Студенти та викладачі працюватимуть у дистанційному режимі. Про це йдеться на сайті навчального закладу.

Анатолій Цьось зауважив, що для керівництва СНУ імені Лесі Українки важливо відповідально підійти до запровадження карантину.

«Просто відпустити студентів із занять – найлегше. Наш принцип діяльності: якщо щось робимо, то робимо це якісно. Це стосується і запровадження карантину. Студенти повинні іти на карантин без паніки, розуміючи що це і як цьому протидіяти», – заявив очільник університету.

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик розповів про особливості навчального процесу в період карантину. Зокрема, поки він триватиме, прийняли рішення про відміну аудиторних занять в університеті до 3 квітня включно.

«Існує два варіанти відпрацювання. Перший – студенти активно працюють із викладачами у дистанційному режимі з використанням різних технологій. Після нормалізації ситуації ми, очевидно, повернемося до часткового відпрацювання занять. Це другий варіанти, який стосується тих курсів, де неможливо організувати дистанційне навчання. Декани повинні подбати про неперервність навчального процесу», – розповів Юрій Громик.

Декани всіх факультетів вже організували зустрічі із студентами.

«Ми поінформували студентів про запровадження карантину. Але нагнітати ситуацію, гадаю, не варто. Потрібно чітко дотримуватися рекомендацій фахівців Міністерства охорони здоров’я України. І, звичайно, стежити за оновленням інформації про поширення коронавірусу», – сказала деканеса факультету хімії, екології та фармації, кандидатка хімічних наук, доцентка Лариса Марушко.

Лариса Марушко
Лариса Марушко

Декани запевняють, що викладацький склад університету із розумінням поставився до переходу на дистанційне навчання й адаптовують свою роботу.

«Частина викладачів використовуватиме для дистанційної роботи MOODLE, частина працюватиме через скайп, окремі завдання, де це доречно і можливо, передаватимуть електронною поштою. А якась частина занять буде відпрацьована після карантину. Тобто проблеми немає, спробуємо гнучко вийти із ситуації без жодних втрат для навчального процесу», – підсумувала деканеса факультету філології та журналістики Лілія Лавринович.

Лілія Лавринович
Лілія Лавринович

Читайте також: Офіційно: навчання у СНУ призупинили 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром