Карантин у Луцьку: як місто боротиметься з коронавірусом

12 Березня 2020, 13:01
Карантин 6677
Карантин

У Луцьку розповіли, які заходи вживатимуть для запобігання поширенню коронавірусу у місті та старостинському окрузі. Говорили також про обмеження, які накладає на місто всеукраїнський карантин.

Рішення про карантинні заходи ухвалили під час позачергового засідання виконкому міськради у четвер, 12 березня.

Відкрив засідання секретар міськради Григорій Пустовіт. Він емоційно пояснив, що заходи та обмеження, про які йде мова, - обов’язкові для того, аби зберегти здоров’я та життя мешканців міста.

 «Є постанова Кабміну, якою ввели карантин по всій Україні, де чітко визначили, які заходи є обов’язковими для виконання. Ми повинні розуміти, що входимо в період пандемії серйозного рівня, ми маємо діяти без паніки і з розумінням того, що з себе представляє ця хвороба, і що ми повинні робити, аби захворіло якнайменше людей», - сказав Пустовіт.

За його словами, місто розглядало варіант закрити освітні заклади на карантин лише 13 березня, але Міністерство освіти жорстко наполягло на негайному карантині. Як і в решті українських міст, перестануть відбуватися всі масові заходи, які збирають більше, ніж 200 осіб. Також місто рекомендує вищим навчальним закладам різних форм власності припинити навчальний процес.

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін зачитав доповідь про заходи в умовах карантину. Зокрема, відзначив, що заняття призупинять у спортивних школах та навчальних закладах (включаючи дошкільні). Спортивні заходи проводитимуться без вболівальників. Тимчасово припинять роботу театри, кінотеатри, музеї та заборонять культурні заходи.

Людей просять посилено дотримуватися гігієни. ЦНАПу рекомендують працювати в електронному режимі, а в самій міськраді – посилять заходи безпеки. Зокрема, до приміщення не пускатимуть людей з ознаками гострих респіраторних захворювань. Аналогічні заходи безпеки запровадять у інших комунальних установах та закладах міста.

У Луцьку планують закупити 200 експрес-тестів на коронавірус в міську лікарню та 100 - в пологовий будинок. Також виділять кошти на респіраторні маски. Також додатково закуплять 4 апарати штучної вентиляції легень та змінні фільтри. В управлінні охорони здоров’я кажуть, що вірус передусім дає ускладнення на дихальну систему, тому важливо підготувати необхідне обладнання.

Пустовіт зазначив, що у разі необхідності місто готове посилити заходи безпеки.

Читайте також: Як працюватиме «Укрпошта» під час карантину

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром