Гортаючи сторінки. Луцький кандидат Глазунов. Дитині з інтернату відновили зір

18 Липня 2019, 16:46
2922

У лютому 2017 року Данилкові Нінічуку, який має порушення зору, спеціалісти обласної дитячої лікарні Маргарита Потягайло та Любов Жук провели операцію, в результаті якої у хлопчика усунули вроджену косоокість і відновили зір із 20% до 60%.

Уже неодноразово писали про важку долю вихованця Заболоттівської школи інтернату Данилка Нінічука, якому чотири роки тому голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов організував лікування.

З того часу його життя змінилось, а через три місяці хлопчик наздогнав шкільну програму, хоч до цього не міг читати навіть буквар. Коли у вересні минулого року Дмитро Глазунов був із черговим візитом в інтернаті, Данилко попросив машинку на пульту у подарунок і сказав, що хоче бути поліцейським. Пообіцяв і зробив.

На новорічні свята голова фонду подарував хлопчикові поліцейську машинку на пульту. Скільки радості було в очах дитини, коли машинка їздила приміщенням дитячої лікарні, де він перебував на черговому обстеженні! А медперсонал це тільки тішило. Пообіцяти і зробити, навіть якщо це звичайна бідова дитина, – це принцип, за яким потрібно будувати нове громадянське суспільство, вважає Глазунов. 

10 лютого цього року із дитячої лікарні виписали сестру Данилка Нінічука Христинку, яка має таку ж проблему, що і в братика. Наразі вона проходила апаратне лікування, і чи буде оперативне втручання – не відомо. Однак, як зазначив Дмитро Глазунов, це питання триматимуть на контролі.

– Ми зробимо все можливе, щоб ці дітки подолали недуги, завжди відчували опіку і те, що вони потрібні  суспільству, – сказав голова БФ «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса».

Усього ж за останні роки завдяки Дмитрові Глазунову медичну допомогу отримали більше 10 діток складної долі Заболоттівської школи інтернату.

– Зміни одне життя – і ти врятуєш світ, – резюмував Глазунов.

Коментарі
13 Лютого 2017, 20:22
Молодці! Нехай Бог Вам допомагає робити добрі справи!
13 Лютого 2017, 20:25
Добре, що в наш час є ще такі люди, які не залишаються байдужими до чужої біди. Щасти Вам!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром