У Луцьку обговорили можливі зміни у концепції облаштування Театрального майдану

11 Березня 2020, 12:15
У Луцьку обговорили можливі зміни у концепції облаштування Театрального майдану 2081
У Луцьку обговорили можливі зміни у концепції облаштування Театрального майдану

У Луцьку обговорили концепцію Театрального майдану та можливі зміни під час створення проєкту.

Про це йшлося на засіданні Громадської ради 10 березня.

Нагадаємо, що у жовтні 2019 року проходило відкрите громадське обговорення та конкурс концепцій облаштування Театрального майдану. У закритому Всеукраїнському конкурсі журі визначило концепції, на основі яких створять проєкт реконструкції. Найбільший резонанс викликало те, що на концепції не було головних ялинок міста.

На засіданні Громадської ради була присутня заступниця керівника управління містобудування та архітектури Софія Гула. Вона пояснила, що концепція є лише базою для майбутнього проєкту, за яким уже будуть облаштовувати майдан. Наразі шукають того, хто візьметься за розробку проєкту, бо автор концепції відмовився.

«У конкурсі обрали лише концепцію облаштування Театрального майдану, яка не враховує глобальних змін, таких як, наприклад, підземний перехід. А щодо ялинок, то екологи сказали, що ялинки в аварійному стані і з ними необхідно щось зробити», – зазначила заступниця.

За словами Софії Гули, виконком наразі не може втручатися у концепцію, яку обрали журі. Проте, міська влада і громадськість зможуть вносити пропозиції на стадії створення проєкту. Заступниця наголосила, щоб лучани активніше залучалися до обговорення.

Читайте також: У Луцьку безкоштовно встановлять теплопункти

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром