Освятили 21 пам’ятник загиблим учасникам АТО

14 Жовтня 2015, 18:01
3577

На Алеї почесних поховань відслужили молебень за загиблими героями АТО і освятили пам’ятники.

Увіковічнити пам’ять про загиблих воїнів у село Гаразджа на міське кладовище приїхали родичі та друзі полеглих захисників, а також мер міста Микола Романюк, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Міський голова висловив співчуття рідним загиблих і запропонував вшанувати пам’ять хвилиною мовчання. Після чого митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив молебень за полеглими воїнами. А під ноти журливої «Пливе кача» учні Волинського обласного ліцею поклали квіти і лампадки до могил загиблих.

Оплакані сьогодні слізьми рідних могили представляють своєрідний меморіальний комплекс, де встановлено гранітні стели, поєднані тематично у чорно-червоній гаммі. Нижня, з червоною стрічкою, –  символізує розірване життя, а стовпці, що навколо, – образ солдата-охоронця. Автором такого проекту є заступник начальника управління містобудування та архітектури, головний художник міста Ярослав Матвіїв. На спорудження гранітних пам’ятників з міського бюджету виділили  1,1 мільйона гривень.


















 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024