У Луцьку дискутуватимуть про електронну демократію

14 Жовтня 2015, 16:59
4025

Під час заходу презентують спеціальний документ –  проект Білої книги.

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» в партнерстві з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин (NDI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) запрошують на презентацію та обговорення проекту Білої книги з питань електронної демократії.

Дискусія відбудеться 15 жовтня у конференц-залі «ВолиньМедіа». Захід триватиме з 10.00 до 13.40.

Під час заходу буде презентовано Білу книгу з питань електронної демократії, обговорено зміст політики та можливість залучення організацій громадянського суспільства (ОСГ) до розбудови інфраструктури електронної демократії. Також буде визначено потреби та можливості ОГС у використання ІТ, напрацьовано пропозиції до дорожньої карти з електронної демократії.


Довідково.

Електронна демократія – форма суспільних відносин, за якої громадяни та організації залучаються до державотворення та державного  управління, а також до місцевого самоуправління шляхом широкого застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

Біла книга – документ, який використовується урядами для проведення публічних консультацій щодо пропонованого змісту політики на останньому етапі її розробки. Вона описує конкретні цілі та інструменти державної політики у відповідній сфері як задля інформування суспільства про деталізовані наміри уряду, так і з метою виявлення розбіжностей у позиціях різних зацікавлених сторін щодо змісту пропонованої політики. За результатами обговорення Білої книги готується остаточне рішення щодо державної політики у відповідній сфері, яке згодом реалізується у низці нормативно-правових актів (законах, постановах, наказах тощо), стратегій, програм та інших рішень центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром