Втримувати їх стає все тяжче: розповіли про відтік кадрів у луцьких медзакладах 

08 Березня 2020, 11:09
Луцька міська клінічна лікарня 2080
Луцька міська клінічна лікарня

У Луцьку обговорили проблеми медичної реформи, яка стосуватиметься вторинної (спеціалізованої) ланки медичної допомоги. Зокрема вдалося з’ясувати, чи є відтік кадрів серед лікарів.

Це обговорили 5 березня під час круглого столу, який організував Громадянський Рух «СВІДОМІ». Його засновником є Андрій Покровський. Про це пише Конкурент

Так, співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, як у Луцькій міській клінічній лікарні втримують на роботі лікарів та чи відчувається відтік кадрів.

Заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи Андрій Смольянінов зауважив, що у лікарні дуже потужний кадровий потенціал.

«Як такої міграції лікарів у нас немає. Від нас не йдуть, а лише приходять. У закладі нормальний психологічний мікроклімат, усім досить комфортно працюється. Я сподіваюся, що саме через це люди залишаються на своїх робочих місцях і нікуди не йдуть. Гірше із молодшим і середнім медичним персоналом, там є недозабезпечення кадрами», – розповів Андрій Смольянінов.

Своєю чергою директорка КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич додала, що в медзакладі є два доктори наук, десять кандидатів медичних наук,  80 % – спеціалісти вищої і першої категорії.

«Рідко хто може похизуватися таким потенціалом. Нам вдалося зробити ту команду, яка ще поки у щось вірить і щиро надіється, що щось зміниться і все буде. Але з кожним роком втримувати їх стає все тяжче», – підсумувала директорка медзакладу.

Зауважимо, на круглому столі були присутні співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер, депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, Голова самоуряду Волинського Акме-Університету Катерина Маркевич  та інші небайдужі лучани.



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром