Майже пів сотні танцювальних колективів зберуться у Луцьку на фестиваль-конкурс

07 Березня 2020, 15:14
Танці 3233
Танці

У Луцьку відбудеться III Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс дітей та молоді «Екзерсис – 2020».

Запланували його на 14 березня. Організатором фестивалю є Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет культури і мистецтв. Авторка проєкту – Леся Косаковська, кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри культурології та хореографічного мистецтва університету.

Участь у фестивалі братимуть танцювальні колективи Волинської, Рівненської, Львівської, Хмельницької та Вінницької областей. Фестиваль передбачає проведення конкурсу серед дитячих, юнацьких та дорослих творчих колективів класичного, народного, сучасного, бального, естрадного танцю, а також серед індивідуальних виконавців.

Підтримує проєкт Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку, Волинське товариство польського мистецтва «Барви Рубежів», Національна всеукраїнська музична спілка, Розважальний центр «Промінь», Волинський осередок Національної хореографічної спілки України.

Мета фестивалю-конкурсу – виявити таланти і показати можливості розвитку дітей та молоді у хореографічному мистецтві, створити умови для творчого спілкування керівників та учасників колективів, надавати професійну підтримку молодим хореографам-випускникам вищого навчального закладу.

Учасниками цьогорічного фестивалю буде 45 танцювальних колективів, 17 з яких очолюють випускники-хореографи СНУ імені Лесі Українки, а керівниками трьох ансамблів є, студенти, які поєднують навчання в університеті з роботою хореографа. Загальне число танцюристів, що змагатимуться за призові місця – 1100 осіб, а вік учасників – від 4 до 25 років.

До програми фестивалю входить зустріч керівництва СНУ імені Лесі Українки з керівниками та учасниками танцювальних колективів, флешмоб «Україно моя» (площа розважального центру «Промінь»), конкурсна програма та нагородження переможців фестивалю-конкурсу дітей та молоді «Екзерсис – 2020» (навчальний корпус № В університету). Фестиваль розпочнеться о 10:00.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром