У Луцьку презентують факсимільні видання старовинних книг

06 Березня 2020, 16:18
У Луцьку презентують факсимільні видання старовинних книг 2030
У Луцьку презентують факсимільні видання старовинних книг

У Луцьку відбудеться презентація факсимільних видань проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину»: Холмського Євангелія XIII ст., Лавришівського Євангелія XIV ст., Реймського Євангелія ХІ  ст.,  Віденського Октоїха ХІІ ст.

Представлятимуть видання 10 березня о 15:00 у Музеї Волинської ікони. Факсиміле здійснили у видавництві «Горобець» (Київ) протягом останніх років. Про це повідомляють у прес-службі музею. 

Захід проходить у рамках культурологічного проєкту «Холмська Чудотворна ікона Божої Матері. 20 років у Музеї волинської ікони», в ознаменування двадцятиріччя передачі Холмської Чудотворної ікони Божої Матері під опіку держави і повернення реліквії до духовного життя України.

З 2009 році видавництво «Горобець» започаткувало програму «Повертаємо в Україну культурну спадщину». У партнерстві з Національним заповідником «Софія Київська» і за сприяння Українського культурного Фонду  пройде презентація проєкту у Музеї волинської ікони.

«Створюючи видання факсимільного типу, залучені у програмі професіонали повертають середньовічні рукописні пам’ятки, що знаходяться за межами України. Завдяки подвижницькій співпраці видавців, науковців, Українського культурного Фонду,  меценатів, безцінні пам’ятки рукописної спадщини стають доступними дослідникам і усім небайдужим, хто цікавиться історією та культурою»,  – йдеться у повідомленні. 

У презентації візьмуть участь Ганна Горобець – директорка ТОВ «Видавництво «Горобець», науковці, священнослужителі, музейники, діячі культури Волині.


 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром