В СНУ науковці обговорювали гендерні проблеми

06 Березня 2020, 13:13
В СНУ науковці обговорювали гендерні проблеми 2001
В СНУ науковці обговорювали гендерні проблеми

На факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся дискусійний круглий стіл на тему: «Проблеми гендерної нерівності у сучасному соціумі».

Захід відбувся 5 березня за підтримки адміністрації закладу. Напередодні Міжнародного жіночого дня обговорювали доцільність святкування 8 березня, гострі проблеми гендеру у світі, Україні, на Волині, про те чи є шанс подолати гендерну нерівність в Україні.

Модерувати захід запросили координаторку громадської організації «Волинський прес-клуб» Богдану Стельмах. До дискусії запросили майже два десятки жінок, серед них: громадські активістки, голови громадських організацій, депутатки Луцької міської ради, представниці поліції, журналістки.

«Якщо в плані освіти гендерна ситуація в Україні ще більш менш непогана, то в економічній частині вона гірша. Найгірша ситуація в країні в політичній участі жінок», – переконана голова ГО «Гендерний центр Волині», докторка політичних наук Оксана Ярош.

Читайте також: «Толіч». Як вихователь із Коршовця 14 років «грається» у пісочниці

Спеціальною гостею заходу стала Марценюк Тамара – кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», гендерна експертка Української гельсінської спілки з прав людини.

«Дуже важливо, щоб у темі боротьби з гендерним насиллям активно долучались чоловіки. В Україні, в останні роки, активно діє так званий рух «HeForShe». Чоловіки виступають за гендерну рівність, в нас було кілька всеукраїнських конгресів. Як на мене, це одна з прогресивних стратегій подолання насильства. Дуже важливе активне залучення чоловіків до розмов з іншими чоловіками, потенційними кривдниками», – розповіла Марценюк Тамара.

Читайте також: Сексистська реклама на вулицях Луцька: як з нею боротися

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром