У всесвітньо відомій комп'ютерній грі виявили Луцький замок

06 Березня 2020, 10:20
Кадр із телесеріалу «Відьмак» 8398
Кадр із телесеріалу «Відьмак»

Комп'ютерна гра «Відьмак» має замок, що майже ідентичний луцькому.

Таке спостереження зробив відомий письменник та блогер Остап Українець. На своїй фейсбук-сторінці він порівняв замок Вроніце у грі із замком Любарта, та відмітив дивовижну схожість віртуальної та реальної споруд.

«Можна мати біля 300 годин третього «Відьмака» і тільки тоді доперти, що болотисто-лісисту локацію Велен розробники списали з Волині, а центральний замок Вроніце – копія замка Любарта в Луцьку (внутрішнє планування і топографія теж збігаються). Отак на раз-два впізнавати Ґданськ в Новіграді, Броньовиці в Броньовицях, але безславно провтикувати своє.

Це не кажучи про те, що в деяких ігрових селах я знаходив специфічну архітектуру, притаманну іноді й окремим селам Польщі чи Західної України. Здається навіть, деякі будинки перемальовані 1:1. Творці гри реально збудували набагато якісніший діалог з нашою реальністю, ніж пан Сапковський. Мені здається, це той рівень роботи з культурою і автентикою, який варто аналізувати і вивчати», – йдеться у дописі.

2
Замок у грі
Замок у грі

Довідково:

«Відьмак» – гра, розроблена польською компанією CD Projekt RED за мотивами серії романів письменника Анджея Сапковського. Наприкінці минулого року світ побачив однойменний серіал, що створило неабиякий резонанс і вкотре привернуло увагу до романів та гри.

Читайте також: У Луцьку хочуть причепурити вали замку Любарта

Коментарі
06 Березня 2020, 16:53
ніхріна воно не схоже!
07 Березня 2020, 10:27
Схоже як свиня на коня
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром