Огляд камери нового Apple iPhone 11

05 Березня 2020, 14:43
2424

Apple iPhone 11 пропонує користувачам поліпшену начинку та нові дизайнерські рішення.

Зокрема, інновації торкнулися фотоможливостей пристрою. Тепер блок основних камер містить в собі два модулі, а розширений функціонал дозволяє робити приголомшливі знімки у будь-який час доби. Детальніше про фотомодуль новенького iPhone 11 читайте в нашому матеріалі.

Основна камера

Почнемо, мабуть, з головного. Як вже згадували вище, головною відмінною рисою між  iPhone 11  і попередніми моделями є наявність двох модулів у блоці основних камер: 12-мегапіксельний ширококутний з діафрагмою f/1.8 і оптичною стабілізацією, а також 12-мегапіксельний надширококутний з діафрагмою f/2.4, кутом огляду 120 градусів та електронною стабілізацією.

Такі параметри має і попередник 11-ї моделі – iPhone Xr. Однак завдяки «подвійним» пікселям, що допомагають камері краще фокусуватися, розробникам вдалося пришвидшити роботу автофокусу. Крім того, новий модуль працює в тісному зв’язку з процесором A13 Bionic та програмним забезпеченням, що допомогло покращити можливості зйомки в нічному режимі.

Так, тепер якість нічних фото стала набагато вищою. Ширококутна камера здатна робити яскравіші та детальніші знімки – деінде навіть видно зірки. Однак компанії ще є над чим працювати. Зокрема, краї фото виходять доволі темними та розмитими, тоді коли в центрі зображення добре видно всі деталі. Недолік допоможе виправити недавно анонсована функція Deep Fusion, що за допомогою певних алгоритмів «зшиває» знімки для покращення деталізації. Ще один мінус – погана зйомка об’єктів, що рухаються саме в нічний час доби. Але давайте бути чесними: як часто ви фотографуєте чиїсь танці чи викрутаси вночі?

Що стосується денного режиму, то тут великих проблем не виникає. Ширококутний модуль робить чудові деталізовані фото, правильно визначаючи баланс білого та експозицію. І, звичайно, не можна не згадати про чергову круту інновацію. Це так зване безшовне перемикання між різними камерами. У цій технології Apple немає рівних. Якщо у флагманських моделях конкурентів така дія погіршує якість знімку, то в iPhone 11 процес відбувається фактично без втрат якості.

Надширококутна камера в айфоні 11 має кут огляду 120 градусів, що дозволяє охопити велику частину простору. Укупі з хорошою деталізацією зображень та яскравим передаванням кольору ви можете робити вражаючі панорамні знімки.  

Однак фото, зроблені на даному модулі вночі, лишають бажати кращого. У камери маленька діафрагма, немає оптичної стабілізації та нічного режиму взагалі, щоб хоч якось виправити ситуацію. Тому фотографувати на цю камеру експерти радять лише вдень.

Фронтальна камера

У новенькому iPhone 11 фронтальна камера має 12 мегапікселів, діафрагму f/2.2 та відео 4K з частотою 24, 30 чи 60 кадрів/с. Цікавою новинкою стала можливість запису уповільнених відео, котрі отримали назву «слоуфі». Тепер ви можете поповнити свій інстаграм новими цікавими роликами.

Загалом, можливості фото та відеозйомок не надто поступаються останнім моделям бренду iPhone 11 Pro и 11 Pro Max. Тож якщо ви бажаєте мати смартфон з чудовою камерою за помірну вартість – обирайте Apple iPhone 11. Вдалої купівлі!


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром