Подробиці затримання волинян, яких підозрюють у роботі на російські спецслужби

04 Березня 2020, 17:55
Затримання волинянина 4448
Затримання волинянина

Групу з чотирьох волинян підозрюють у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

Про це стало відомо зранку у середу, 4 березня. На митному посту «Доманове» українські контррозвідники  затримали колишнього українського військового, якого підозрюють у шпигуванні на корить російських збройних сил.

Пізніше під час брифінгу у Волинському обласному управлінні СБУ повідомили, що затримали ще трьох осіб, яких завербував чоловік.

Затримання волинянина
Затримання волинянина

«Це, по суті, резидентура спецслужб Російської Федерації. Одного волинянина завербували під час його перебування на тимчасово окупованих територіях у Луганській області. Вербування здійснювали співробітники Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. З метою здобуття інформації, яка його цікавила, він здійснив вербування ще трьох осіб – мешканців Волинської області. Завданням був збір інформації щодо військових об’єктів, які розташовані на території області.

Сьогодні під час його виїзду з території України на територію Російської Федерації з метою зустрічі з кураторами і передачі інформації його було затримано на митному посту «Доманове». Зараз проводяться невідкладні слідчі дії, проводяться обшуки, затримані всі чотири особи, які були у цьому угрупуванні. Ми проводимо допити, обшуки, огляди місця події, приймається рішення щодо оголошення про підозру і обрання запобіжного заходу», – розповів начальник управління СБУ у Волинській області Павло Данюков.

Затримання волинянина
Затримання волинянина

Про те, чи були серед затриманих мешканці обласного центру, поки не кажуть. Підстав підозрювати, що кількість «агентів» російських спецслужб на Волині може бути більшою, теж поки нема.

Читайте також: На Волині СБУ викрила українського військового, який шпигував для Росії. ФОТО, ВІДЕО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром