Підприємців заохочують долучитися до озеленення міста

10 Лютого 2017, 11:35
1553

Міська рада уже розпочинає підготовку до озеленення Луцька. У минулі роки озелененням міста займався один монополіст - комунальне підприємство «Парки і сквери м. Луцька».

Тобто усі послуги з озеленення йшли тендером однією великою сумою 5-6 мільйонів гривень, інформують на сайті міськради.

Це ставило обмеження для невеликих підприємців, адже, щоб брати участь у багатомільйонному тендері, треба було мати відповідне обладнання, техніку, людей.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що цього року він разом з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, директором департаменту житлово-комунального господарства Юрієм Красем напрацьовують механізм, що має започаткувати демонополізацію в галузі озеленення.

Тобто загальна сума буде розбита на всі послуги, які замовляє місто з озеленення на дрібніші лоти, і вже на ці лоти відкрито, через систему «Прозоро», оголосять торги.

«У середині лютого першими будуть оголошені тендери (лоти) на косіння. Чотири мільйони гривень будуть розділені на шість лотів по різних районах, які приблизно становитимуть від 300 тисяч гривень до 1 мільйона 200 тисяч гривень. У березні буде зібрано усі пропозиції.

Ми запрошуємо, заохочуємо підприємців до участі, щоб стимулювати ринок послуг сфери озеленення. Ми хочемо відмовитися від монополії, стимулювати у місті розвиток сфери послуг», - акцентував Юрій Моклиця.

 

Коментарі
10 Лютого 2017, 14:49
Краще б щось садили, а то лише "косять" ((
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром